Billboard: Beatles er på vei til strømmetjenestene

Et av de siste klassiske rockebanda som gir etter.

BLIR TILGJENGELIG: 51 år etter at de opptrådde på amerikansk tv første gang kan Beatles havne på strømmetjenestene. Foto: NTB Scanpix
BLIR TILGJENGELIG: 51 år etter at de opptrådde på amerikansk tv første gang kan Beatles havne på strømmetjenestene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kan musikkelskere som har pakket vekk cd-spilleren ha en stor julegave i vente? Det amerikanske musikkbransjebladet Billboard skriver at musikken the Beatles kan bli tilgjengeliggjort på strømmetjenestene snarlig - kanskje på selveste julaften.

Saken er bare belagt med anonyme kilder i musikkbransjen, men stemmer opplysningene betyr det at en av de siste store, klassiske rock- og popbanda endelig blir å høre på tjenester som Spotify, Tidal og Apple Music.

Noen nekter fortsatt Tidligere i år ble både AC/DC og Led Zeppelin tilgjengelig for streaming, etter at Pink Floyd kom i 2013 og Metallica og Frank Zappa i 2012.

Artister som King Crimson, Garth Brooks og Tool er blant de mest kjente som fortsatt holder igjen. Nylig trakk dessuten Prince alle sin musikk fra strømmetjenester, bortsett fra Tidal, som har en eksklusiv avtale. Noen av de aller største yngre artistene, som Adele og Taylor Swift, nekter også markedsleder Spotify å strømme sin katalog, eller deler av den.

Om Beatles - det vil si de to gjenlevende medlemmene samt familiene til avdøde John Lennon og George Harrison - og i det hele tatt ville bry seg med å tilgjengeliggjøre sine totalt 309 innspilte sanger fra 60-tallet, har vært et åpent spørsmål.

Flere musikkbransjefolk har tidligere kommentert (for eksempel til Vulture) at bandets ikoniske status gjør at de ikke behøver oppnmerksomheten strømmetjenestene gir dem, og at de er blant artistene som fortsatt selger litt fysiske plater.

Sene på det digitale Beatles var i sin tid også sene med å remastre sine tolv album og tilgjengeliggjøre musikken i form av nedlastbare filer. Men ifølge Billboard har en lisensieringsavtale for streaming vært klar i flere måneder, etter at et forsøk fra Apple Music om å få eksklusivitet skal ha strandet i fjor.

Kanskje har det sammenheng med at streaming nå har passert nedlastbare filer som den viktigste inntektskilden for minst ett, stort internasjonalt plateselskap.

Kan du ikke vente på å få Beatles-skivene tilgjengelig på din foretrukne strømmetjeneste, minner vi om at de fire banebrytende britenes tidvis svært gode soloplater alle er ute på såvel Spotify som Tidal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer