Billedskjønn bikubesang

«Miraklene i Toscana» er en vakker liten film bygget på et prosaisk utgangspunkt.

Billedskjønn bikubesang
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «Miraklene i Toscana» skildrer det beskjedne livet til en familie som livnærer seg på jordbruk og birøkt på den italienske landsbygda. Faren Wolfgang har flyttet sin familie til Toscana for å leve et enklere liv, men i en moderne verden innebærer et slikt liv en hel del praktiske utfordringer, og den autoritære og evig anspente patriarkens nærvær ligger som en konstant uværssky over familielivet. Publikums blikk ligger hos den gåtefulle tenåringsdatteren Gelsomina, som er sin fars høyre hånd i arbeidet med biene, og tar seg av sine tre yngre søstre.

Minneverdige bilder Problemstillinger knyttet til primærbehov i den italienske primærnæringen har blitt utførlig skildret opp gjennom filmhistorien, og det er ikke til å komme unna at de sentrale spenningsmomentene i «Miraklene i Toscana» fremstår som en smule banale. Oppå dette prosaiske fundamentet har imidlertid regissør Alice Rohrwacher konstruert et avdempet drama spekket med små sjarmerende detaljer.

Filmens store stjerne er likevel fotograf Helene Louvart. «Miraklene i Toscana» er gjennomgående filmet i kornete bilder som fanger den italienske landsbygda i all dens sanselige prakt, og når Rohrwacher lar Louvart utfolde seg i sinnrike komposisjoner av med lys og skygge, når filmen store visuelle høyder. Best av alt er scenene fra en etruskisk nekropolis, hvor familien deltar i et glorete tv-show om landbruk og kortreist tradisjonsmat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer