Billedskjønn bikubesang

«Miraklene i Toscana» er en vakker liten film bygget på et banalt utgangspunkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FILM: «Miraklene i Toscana» skildrer det beskjedne livet til en familie som livnærer seg på jordbruk og birøkting på den italienske landsbygda. Faren Wolfgang har flyttet sin familie til Toscana for å leve et enklere liv, men i en moderne verden innebærer et slikt liv en hel del praktiske utfordringer, og den autoritære og evig anspente patriarkens nærvær ligger som en konstant uværsbyge over familielivet. Publikums blikk ligger hos den gåtefulle tenåringsdatteren Gelsomina, som er sin fars høyre hånd i arbeidet med biene, og tar seg av sine tre yngre søstre.

Minneverdige bilder Problemstillinger knyttet til primærbehov i den italienske primærnæringen har blitt utførlig skildret opp gjennom filmhistorien, og det er ikke til å komme unna at de sentrale spenningsmomentene i «Miraklene i Toscana» fremstår som en smule banale. Oppå dette prosaiske fundamentet har imidlertid regissør Alice Rohrwacher konstruert et avdempet drama spekket små sjarmerende detaljer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer