Jordan Peterson

Billettene til Oslo-foredraget er revet vekk: - En rockestjerne

Den kontroversielle kanadiske psykologiprofessoren Jordan Peterson solgte ut Oslo Konserthus på én time.

OMSTRIDT: I oktober holder Jordan Peterson foredrag for 1380 nordmenn i et fullstappet Oslo Konserthus. Foto: Mark Peterson / Redux / NTB Scanpix
OMSTRIDT: I oktober holder Jordan Peterson foredrag for 1380 nordmenn i et fullstappet Oslo Konserthus. Foto: Mark Peterson / Redux / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han er kanskje nettets største akademiske kjendis, med nesten 64 millioner visninger på Youtube, og til høsten kommer han til Oslo. 23. oktober inntar den omstridte kanadiske psykologiprofessoren Jordan Peterson et fullstappet Oslo Konserthus. Billettene ble lagt ut for salg forrige fredag, og få timer seinere var samtlige 1380 plasser utsolgt. De ordinære billettene forsvant i løpet av én time.

- Både politiske rådgivere og debattanter, som ikke pleier å være så barnslig begeistret, legger ut bilde av billettene sine på sosiale medier, som om det var billetter til The Rolling Stones. «Se på meg, jeg fikk billett!» Han er en rockestjerne, sier sosiolog og samfunnsdebattant Kjetil Rolness til Dagbladet.

Med selvhjelpsboka «12 Rules For Life: An Antidote to Chaos» har Peterson toppet flere bestselgerlister, og foredragene hans selger ut arenaer verden over. Blant Petersons fanesaker, er kampen mot politisk korrekthet.

- Jeg nekter!

Etter en serie Youtube-videoer kalt «Professor mot politisk korrekthet», skjøt Petersons popularitet på internett i været.

Her gikk han blant annet hardt ut mot en kanadisk lov som han mente ville pålegge ham, som professor ved Universitetet i Toronto, å tiltale transkjønnede studenter med kjønnet de selv identifiserer seg med, i stedet for «han» eller «henne» basert på biologisk kjønn

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer