Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Billetthaier kuppet U2-konserter

Fansen raser etter at svartebørshaiene stakk av med billettene.

(Dagbladet.no:) Det irske bandet ønsket å tilby sine største fans muligheten til å bestille konsertbilletter før de ble lagt ut for ordinært salg. Fans som betalte 40 dollar (250 kroner) kunne derfor bestille billettene på forhånd via bandets offisielle hjemmeside U2.com.

Dette tilbudet var det mange svartebørshaier som også benyttet seg av, melder The Sunday Times.

Etter bare noen timer florerte det med billetter på auksjonssida eBay.com. Disse ble tilbudt for flere ganger pålydende pris, opptil 2700 kroner.- Jeg har billetter til hele USA-turneen, skrev en av selgerne.

Hentet inn advokater

Dette førte til at mange genuine fans ikke fikk tak i disse eksklusive billettene, eller ble henvist langt bak i salen. U2s offisielle hjemmeside og Billboard.com ble bombardert med henvendelser, og flere truet med rettslig forfølgelse.

Advokatene til U2.com tok i helga kontakt med eBay.com for å fjerne billettannonsene. Auksjonssida tillater ikke salg av billetter til mer enn pålydende i de amerikanske statene hvor dette er ulovlig.

Utsolgt, utsolgt, utsolgt

U2 har ikke vært i Norge siden 1997, men har ikke blitt mindre populære siden den gang. Flere steder i verden er billettsalget allerede i gang - og over.

I Storbritannia forsvant 260 000 billetter til fire konserter så fort at det er satt opp en ekstrakonsert i London. I Brussel ble 53 000 billetter revet bort på under fire timer.

USA er intet unntak. Helgesalget endte på 370 000 billetter, og i Chicago ble fire konserter utsolgt. Arrangørene har derfor satt opp nye konserter i de største byene.

• Lørdag legges U2-billettene til Valle Hovin-konserten i Oslo ut for salg.

U2-BRÅK: Det irske bandet har tidligere gått hardt ut mot svartebørshaier. Nå ble billettene de la ut for fansen på sine hjemmesider kuppet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media