Billettkjøperne bakerst i køen

Quart må betale ansatte først.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fvn.no melder at de 2052 som har løst ut billetter til årets avlyste Quart-festival sannsynligvis ikke kommer til å få et rødt øre i kompensasjon.

Festivalen har 1,6 milloner kroner på bok, men gjelda er allerede nesten tre ganger høyere, og den vil trolig stige. Når midlene skal fordeles mellom kreditorene, står billettkjøperne langt bak i køa.Ansatte først
- Det vil nok bli endel midler i boet nå, men kravene som ansatte har i forhold til lønn og feriepenger er førsteprioritet. Deretter skal offentlige krav dekkes, sier bobestyrer Øystein Krabberød til Dagbladet.no.

Først når dette er betalt, eller forsøkt betalt, vil turen komme til de som kjøpte billetter til sommerens festival.

- Restmidlene skal deles mellom uprioriterte kreditorer, blant dem billettkjøperne. Det er likevel grunn til å tro at det blir snakk om svært beskjedne summer, om det nå er noe til overs i det hele tatt.

Refusjon ved kredittkjøp

De som har betalt billettene kontant over disk må nok se langt etter pengene.

De som har brukt kredittkort kan med hjemmel i kredittkjøpslovens paragraf åtte likevel få refundert summen fra kredittyter, altså banken.

BAKERST I KØEN: De som har kjøpt billetter til årets avlyste Quart må finne seg i å dele det som eventuelt blir igjen etter ansatte har fått lønn og offentlige krav er betalt. Her fra fjorårets arrangement. Foto: SCANPIX/HÅKON MOSVOLD LARSEN
BAKERST I KØEN: De som har kjøpt billetter til årets avlyste Quart må finne seg i å dele det som eventuelt blir igjen etter ansatte har fått lønn og offentlige krav er betalt. Her fra fjorårets arrangement. Foto: SCANPIX/HÅKON MOSVOLD LARSEN Vis mer

- Dersom du har kjøpt billetter på nett, så er muligheten god for å få refundert billettutgiftene fra banken din, sier rådgiver Ragnhild Olin Amdam i Forbrukerrådet.

I tillegg har VISA bekreftet overfor Forbrukerrådet at man ved denne type avlysninger også kan få refundert kjøpesummen, uavhengig av om det er kreditt- eller debetdelen av kortet som er benyttet ved kjøp på nett.

Men ikke alle vil få denne muligheten.

- Dette gjelder trolig kun et mindretall, siden de fleste bankkort bruker betalingsløsningen BankAxept, som er en form for forskuddsbetaling. Heller ikke de som har betalt kontant vil ha rett til refusjon fra banken, legger Amdam til.

Gå hit for å se hvordan du kan fremme krav til festival og bank.

Mer gjeld

Ifølge bobestyreren er det store muligheter for at gjelda vil fortsette å stige:


- Ja, nå har vi jo foreløpig ikke den fulle oversikten, men det er klart at flere kreditorer kan melde seg med krav i forbindelse med at årets festival er avlyst. 4,5 millioner kroner er nok en reell gjeld i dagens situasjon, men tallet kan bli høyere, forteller Krabberød.

Billettkjøperne bakerst i køen

Til NA24.no forteller Øystein Krabberød at de har fått en henvendelse vedrørende salg av festivalen.

Fredag ble Quart avlyst, i går ble konkursbegjæringen behandlet i Kristiansand tingrett. Nå håper bobestyreren på snarlig salg av festivalen.

- Ja, jeg er interessert i å ha få inn bud fortest mulig og å få en best mulig pris. Jeg er interessert i å få avhendet dette fortest mulig og håper på bud i løpet av de aller første dagene, helst få til en budkamp mellom flere interessenter. Jo fortere man får solgt jo bedre er det for kjøperen, at man får kontroll om disse rettighetene fortest mulig, sier Krabberød
til NA24.no.

Han vil ikke fortelle hvem det er som har meldt interesse for festivalen, eller om det er en lokal eller utenbys interessent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer