Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Billettprisen på sexfilmen «Nymphomaniac» skrus opp

Oslo kino øker billettprisen til 150 kroner. - Det er lengden det kommer an på.

FEM TIMER: Egentlig var Lars von Triers film «Nymphomaniac» hele fem timer lang. Nå er den kuttet ned til fire timer, og kinoer i både Norge og Danmark skrur opp billettprisen på grunn av filmens lengde. Foto: Zentropa Entertainments
FEM TIMER: Egentlig var Lars von Triers film «Nymphomaniac» hele fem timer lang. Nå er den kuttet ned til fire timer, og kinoer i både Norge og Danmark skrur opp billettprisen på grunn av filmens lengde. Foto: Zentropa Entertainments Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgen har den mye omtalte filmen «Nymphomaniac» premiere på norske kinoer, og i den anledning skrus billettprisen opp med 40 kroner.

- Vi tar 150 kroner per billett. Dette er jo en film på fire timer. Den vises i to deler - to timer, pause og to timer til. Prisen er litt høyere, men her får man en helaften, sier programdirektør i Oslo Kino, Christin Berg, til Dagbladet.

Dagbladets anmelder ga filmen terningkast fem. Les anmeldelsen her.

Fire timer film Filmen til Lars von Trier har fått enormt mye oppmerksomhet før premieren. Den er egentlig på fem timer, men kinoversjonen som er blitt vist i Danmark siden jul og nå kommer til Norge, er kuttet ned til fire timer.

- Vanlig kinopris for Oslo Kino er 110 kroner, her den er skrudd opp med 40 kroner, men man får også en helaftens kinoopplevelse, sier Berg.

 Det er opp til hver enkelt kino å fastsette billettpris.

- Før vi fastsatte billettprisen forhørte vi oss med kinoer andre steder i landet. Jeg forstår at vi nå er på lik linje prismessig med hverandre, sier Berg.

Ikke så vanlig Også i Danmark har det vært dyrere å se denne filmen i forhold til de fleste andre kinofilmer, faktisk var prisen på kinobillettene de høyeste noen sinne i landet. Den danske avisa Politiken skrev før jul at prisene ble skrudd opp på grunn av «Nymphomniac»s lange spilletid, som også er tilfellet her til lands.

Berg forteller at det ikke er så vanlig at billettprisene skrus opp på denne måten:

- Det skjer når det er storfilmer, og lange, lange filmer. Vi har ikke hatt noe tilsvarende dette på en premiere tidligere, men da vi viste «Lawrence of Arabia» før jul, som også er på fire timer, tok vi også 150 kroner.

Så det er lengden det kommer an på?

- Ja, det er lengden det kommer an på. Lengdemessig er «Nymphomaniac» som to filmer, som vises i to avsnitt. Lars von Trier har jo også lagt opp til det. Når filmen er så lang opptar den også opp en kinosal en hel kveld, hvor det vanligvis kunne blitt vist to til tre filmer, sier programdirektøren.

Stor interesse Hvordan har forhåndssalget vært så langt hos Oslo Kino?

- Forhåndssalget har vært veldig bra. Det er stor interesse for filmen. Vi har ikke satt den opp i de største salene, men de begynner å bli utsolgte nå, sier Berg.

- Jeg tror folk ser på det som en happening. De fleste vet hva den handler om, og jeg tror ingen drar for å se den uten å vite det. Som tittelen sier handler det om sex-avhengighet, og det er nok et mer bevisst valg å se denne filmen enn det kanskje er med andre kinobesøk, sier Berg.

SEXSCENER: Charlotte Gainsbourg spiller i en rekke sexscener i den kommende filmen «Nymphomaniac». Foto: Christian Geisnæs / Zentropa
SEXSCENER: Charlotte Gainsbourg spiller i en rekke sexscener i den kommende filmen «Nymphomaniac». Foto: Christian Geisnæs / Zentropa Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!