Billettsalget til Eurovision i Israel er stanset

Mistanke om at hundrevis av de beste billettene er solgt til toppledere innen idrett og mediene.

VINNER: Israelske Netta Barzilai vant fjorårets Eurovision Song Contest, og fremførte låten "Toy" under Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum lørdag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
VINNER: Israelske Netta Barzilai vant fjorårets Eurovision Song Contest, og fremførte låten "Toy" under Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum lørdag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Billettsalget til Eurovision Song Contest i Israel er midlertidig stanset på grunn av mistanke om uregelmessigheter, opplyser den statlige TV-kanalen Kan.

Kan, som er arrangør for musikkonkurransen i Tel Aviv, sier de har mistanke om at hundrevis av de beste billettene er solgt til toppledere innen idrett og mediene framfor til publikum generelt.

Det dreier seg om billetter til hundretusener av shekel, ifølge Kan, som har gitt beskjed til konkurransens offisielle billettsalgselskap om å stanse salget.

Sikkerhetsminister Gilad Erdan har gitt politiet beskjed om å gå inn i saken etter at det er meldt om folk som selger billetter til to og en halv ganger pålydende pris på svartebørsen.

FORBANNET: Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan. Foto: NTB Scanpix
FORBANNET: Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Slik utnyttelse er forkastelig og ulovlig. Det er ikke til å tro at et historisk og flott arrangement brukes av kriminelle til å sverte Israel, sa Erdan under en pressekonferanse søndag, ifølge Times of Israel.

Første runde med offentlige billetter ble revet vekk på ti minutter idet de ble lagt ut for salg torsdag kveld. 2000 billetter ble solgt for mellom 100 og 550 dollar, og mange av disse billettene skal altså ha blitt tilbudt videre til toppledere til skyhøye priser, ifølge avisa.

Neste billettslipp finner sted i april. Selve Eurovision-finalen går av stabelen 18. mai på Tel Avivs Expo Center.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer