Billie Vans albumdebut oser av nostalgi

Tempoet er høyt, men det er i de rolige låtene hun blomstrer.

ALBUM: Merete Pascual, alias Billie Van, er sammen med kjæresten Jonas Alaska og hans bestekompis Mikhael Paskalev del av et musikalsk kollektiv der de tre spiller i hverandres band - ved siden av egne solokarrierer.

At Billie Van et halvt år før albumdebuten «1234 Radio Star» trakk flere hundre til Sentrum Scene under Bylarm, vitner om at hypen virket.  

Og - hun har attitude så det holder på scenen. Men holder det på plate?

Sjangermiks
Ikke hele veien. Billie Van lager popmusikk med røtter i americana, country og rockabilly, og hun oser av retro og nostalgi.

Hun behersker sjangerblandingen greit i låter som den forrykende åpningen «You Do What You Gonna Do» og «Gun By My Side» - sistnevnte med heftige og villstyrige blåsere.

Her fraserer hun mer i retning jazz. Spennende.

Rolige låter
Hun er absolutt inne på noe, men det kan også bli for mye av det gode. Som under Bylarm i februar, er det de rolige låtene, gjerne med harmonisang, som sitter best - som høydepunktet «Here We Are Again».

Litt for ofte blir det både heseblesende og masete, og det høye tempoet kommer i veien for dynamikken.

Billie Vans albumdebut oser av nostalgi

At Nikolai Hængsle Eilertsen (BigBang) både spiller bass og er Christian Engfelts medprodusent er for øvrig hørbart helt fra ei brummende basslinje innleder hele albumet - og gjennom mye heftig spill underveis. Bassen brukes altfor sjelden så bevisst som dette for å gi lydbildet noen ekstra farger.

Albumet er i salg fra mandag 4. november, men kan allerede nå streames på Wimp.