Billig jul

«Karsten og Petras vidunderlige jul» er mer kynisk enn koselig.

<cutline_leadin>SKUFFER: </cutline_leadin>«Karsten og Petras vidunderlige jul»
<cutline_leadin>SKUFFER: </cutline_leadin>«Karsten og Petras vidunderlige jul» Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Dette er kynisme mer enn kos. Mer enn noe virker det som om noen har sittet på et møterom, sett på de gode besøkstallene til norske barnefilmer, minnet seg selv om den blodbrusende suksessen til «Jul i Flåklypa», og målt opp de antatt nødvendige mengdene glitter, julekurver og pepperkaker for at publikum skal få dosen sin, i år også.

Ingen idé For det finnes knapt en idé, knapt en historie å fortelle, i «Karsten og Petras vidunderlige jul», den tredje filmen i rekken om de to bestevennene og kosedyrene deres. Riktignok er Petra bekymret for om morfaren ikke vil kunne feire jul med henne og moren, og så er det den evinnelige frykten for at det ikke skal komme snø.

Dette rekker på ingen måte til en helaftens spillefilm. Det krever en pinefull uthaling av alt som skjer for å nå spilletida på én time og et kvarter, og dvaske sangnumre, gjentatte replikker, retningsløse mellomspill og tre ulike typer animasjon er tatt i bruk som fyllstoff. Alt skjer mellom rotete og fargekolliderende kulisser, filmet i et intetsigende, hvitt lys som er den beste vaksinen mot enhver form for stemning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer