Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Billig moro

Britene har lenge hatt glede av programmet «Changing Rooms», og i går kom BBC-konseptet endelig hjem til våre norske stuer.

Ideen er at to naboer får ti tusen kroner og full frihet til å pusse opp hos hverandre. Ved hjelp av en snekker, to interiørkonsulenter og en entusiastisk programleder får naboene ett døgn på seg til å forvandle hverandres hjem. I går, på selve premierekvelden, var det de to naboparene Irene & Kenneth og Tone & Pando som byttet hjem i noen timer. Det var stuene som skulle til pers. - Vi liker å reise, og det synes, sa Irene & Kenneth og viste fram sine 38 kvadratmeter kombinerte stue og soverom. - Vi er ikke så glad i minimalisme. Vi liker å ha det lunt og lukket så vi kan tenne lys og kose oss, avslørte Kenneth. Hjemme hos Tone & Pando var stua heller kaotisk. - Vi har det gjennomført på en ikke-gjennomført måte, fastslo Tone.

Tempo, tempo

Så satte de i gang. Noen malte, noen snekret, Hummelvoll satt på fortauet og sydde gardiner og interiørkonsulentene Mads og Annett bestemte. Litt vel mye kanskje. Fordelen med det er at naboparene slipper å bli uvenner over resultatet; de kan bare skylde på ekspertisen.

«Forandring fryder» varer bare en halvtime, men det er akkurat passe. Den stramme redigeringen gjør at tidsaspektet smitter over på seeren, tempo, tempo, tempo! Hummelvoll holder seg akkurat passe i bakgrunnen med sine artige kommentarer og små observasjoner, som den rutinerte programleder hun er.

Titteskap


«Forandring fryder» er voyeurisme satt i system. Vi titter inn i andre folks private hjem, men det eneste som er oppe til diskusjon er smaken deres. Og den er jo som kjent delt. Det er befriende å kunne komme så tett inn på privatpersoner uten at slemme svarte kameler (som i «Villa Medusa») eller dramatiske øyråd (som i «Robinsonekspedisjonen») ruger i det fjerne. Dette er ren hygge. Og jammen kan det være spennende nok. Da den siste potteplanten var satt på plass og beboerne vendte hjem, var vi sikkert minst like spente som dem. - Oi. Her var det annerledes, var Tones umiddelbare reaksjon. - Nå blir vi nødt til å holde det rent, sa Pando, en anelse bekymret.

Den som virket mest fornøyd var programleder Hummelvoll, som stolt fikk æren av å vise fram forvandlingen til beboerne. «Forandring fryder» er enkelt, men ganske så genialt som underholdning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media