Anmeldelse: Måneskin - «Rush!»

Billig moro

Måneskin klatrer opp et nivå.

Foto: Delacroix / Sony Muic
Foto: Delacroix / Sony Muic Vis mer
Publisert

«Rush!»

Måneskin

Rock

Utgitt: 2023
Plateselskap: Sony Music

«Billig og gøyal»
Se alle anmeldelser

ALBUM: At en seier i «Eurovision»-finalen medfører betydelig oppmerksomhet er ikke direkte en sjeldenhet, men med få unntak så er det ofte «opp som en bjørn, ned som en skinnfell»-forløpet som gjelder.

Dette kan ikke sies å ha inntruffet i italienske Måneskins tilfelle. Siden seieren i 2021 har karrierekurven pekt bratt oppover. Roma-kvartetten har på kort tid blitt et av de de mest strømmede bandene i verden, og de vokser seg stadig ut av større og større konsertlokaler.

Effektiv og superfengende

Nå er deres nye plate «Rush!» her, og det er tydelig at bransjeaktørene som sitter på pengesekken har troen på firerbanden. Det gjør de nok passe klokt. Plata er nemlig godt spekket med effektiv og superfengende danserock som er like billig som den er gøyal.

Sistesingelen, «Gossip», med Tom Morello fra Rage Against the Machine er et lysende eksempel på det. Tenk The White Stripes og Franz Ferdinand paret med Audioslave på sitt mest riffsterke. Slikt blir det hjerneklister av.

Rockens redningsmenn er Måneskin ikke - til det er de for lite nytenkende og triksene for velprøvde, men det er likevel noe befriende over deres flamboyante og skamløst framoverlente personligheter og kollektive karisma.

Radiovennlig

Plata er produsert og skrudd inn på radiovennlige frekvenser av ringreven Max Martin, som også har bidratt på låtsiden. Det merkes. Arrangementene er økonomiske, låtene tar sjeldent overraskende avstikkere. Sånn sett blir man kjapt litt nummen når såpass mange av sangene er smidd over samme lest.

Det er uansett underordnet. Måneskin har ingen annen agenda enn å underholde. Det gjør spor som «Own My Mind», «Gossip», Datarock-parafraserende «Bla, Bla, Bla» og tilbakelente «Read Your Diary» til gagns.

Det er gjerne lettkjøpt moro, men det funker som bare det. Like du gammel Arctic Monkeys, Franz Ferdinand og The Killers, så vet du hvor du skal.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer