DEBATT

Billig politisk mynt, Rolness

Nå dreier mye av asylpolitikken seg ikke om å hjelpe hjelpetrengende, men om å sørge for at de som trenger hjelp ikke melder seg her.

«BESTYRTET»:  Journaliststanden representerer ikke folket, skrev Kjetil Rolness. Her får han svar. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet
«BESTYRTET»: Journaliststanden representerer ikke folket, skrev Kjetil Rolness. Her får han svar. Foto: NINA HANSEN / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Journalistenes politiske preferanser ville gitt et storting uten Frp, dersom velgerkorpset besto av mediefolk. Kjetil Rolness er bestyrtet, og som alltid monomant innvandringskritisk. Det er tid for å slå underlødig politisk mynt.

Stortingets sammensetning er det nærmeste vi kommer et representativt utvalg av befolkningens politiske preferanser. Så klart bildet blir helt ko-ko hvis vi later som om velgerne bare har én bestemt yrkesbakgrunn. Hvordan ville Stortinget se ut hvis velgerkorpset var bønder? Hvordan ville Frp?s mandattall vært hvis alle velgere var bruktbilselgere? Poenget er søkt. Og ubrukelig - i likhet med mye når Rolness ikler seg islamkritikkens gevanter og bestiger sin digitale gyngehest.

Sannheten, opplyser Rolness, er altså den «At Norge i mange år har hatt en av de høyeste innvandringene i Europa i forhold til folketallet. 75 prosent av asylsøkerne har fått innvilget sin søknad. (...) Det har ikke vært vanskelig å få opphold i Norge, tvert imot.»

Ergo, ifølge Rollnes, kan ikke «Norge i mange år ha(r) ført en streng asyl- og innvandringspolitikk.» Vel. Her baller det seg til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer