<strong>Valgmulighet:</strong> Høyre mener at alle som ønsker det, skal ha mulighet til å velge barnehage for sine barn, skriver Hilde Petrikke Østlie. Foto: Privat.
Valgmulighet: Høyre mener at alle som ønsker det, skal ha mulighet til å velge barnehage for sine barn, skriver Hilde Petrikke Østlie. Foto: Privat. Vis mer

Billigere barnehager i Bamble

Maksprisordningen for barnehagene har hatt som uheldig og usosial bivirkning at familier med de laveste inntektene betaler mer for barnehageplassen enn tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bamble Høyre mener at barnehage er en viktig velferdsordning for småbarnsfamiliene.

Maksprisordningen for barnehagene har hatt som uheldig og usosial bivirkning at familier med de laveste inntektene betaler mer for barnehageplassen enn tidligere.

Høyre mener at alle som ønsker det, skal ha mulighet til å velge barnehage for sine barn, og innførte derfor inntektsregulert foreldrebetaling 1. mai i år. Dette betyr at selv om maksprisen økte med 100 kr, vil familier med en samlet inntekt på under 455 000 betale mindre enn før. Ordningen skal sikre at ingen familier betaler mer enn 6 prosent av inntekten sin for en barnehageplass.

Jo lavere inntekten er, jo billigere blir barnehageplassen. Ca. 15 prosent av alle familier med barn i barnehagealder vil ifølge beregninger gjort for Kunnskapsdepartementet få glede av den nye moderasjonsordningen. Dette er bra!

For å gi ytterligere hjelp til familier med lav inntekt, har regjeringen innført gratis kjernetid i barnehage for alle fire- og femåringer.

Dette mener Bamble Høyre er god velferdspolitikk og god familiepolitikk. Har du barn i barnehage, og ikke hørt om disse endringene, så ta kontakt med barnehagen, kommunen eller oss i Bamble Høyre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer