Billigspill!

Vi har sjekket prisene på drøssevis av spill for PC, GameCube, PlayStation 2 og Xbox. Her er det penger å spare!

(Dagbladet.no): Du sitter kanskje igjen med et inntrykk av at det koster flesk når du vindusshopper spill til PCen eller Xboxen din.

Det har du forsåvidt rett i. Spill koster penger. Det selges langt færre spill enn CDer, men likevel omsetter nå spillbransjen for mer penger enn musikkindustrien. Ifølge Gamespot.com ble det i 2003 solgt spill for til sammen femti milliarder kroner - bare i USA.

Nedenfor følger en prisoversikt med prisene fra fem store spillbutikker. Spillene har vi valgt ut fra salgslistene til Manual.nu, som inneholder de ti mest solgte spillene i midten av desember 2003.

Store forskjeller

Det er vanskelig å finne noen bestemt trend etter å ha innhentet nesten 200 forskjellige priser, men to ting synes klart: PC-spill er konsekvent billigere enn konsoll-spill - og du kan spare en del hundrelapper på å lete gjennom forskjellige butikker.

For det er dessverre ikke slik at én butikk er markert billigere enn alle andre, men derimot har hver enkelt butikk alltid bestemte spill som gjør akkurat det spillet billigere hos akkurat denbutikken på akkurat dettidspunktet.

Utlandet?

Mange lar seg friste av billige nettbutikker i utlandet, som i mange tilfeller kan tilby både gamle og nye titler til en langt billigere penge enn norske butikker. Men det er bare i teorien.

Den norske tollgrensen for import av småpakker går ved 200 kroner, og når Posten i tillegg forsyner seg med 150 kroner per fortolling forsvinner vinningen i moms og avgifter.

<> Lenker <>

Vi kan bruke populære Play.com som eksempel. «Grand Theft Auto Double Pack» til Xbox koster her 30 pund med frakt. Omregnet til norske kroner blir det 384 kroner. Legg til 24% moms og 150 kroner i fortollingsgebyr så koster spillet deg plutselig 626 kroner.

Sjekk prisene

Her er prisoversikten. Alle priser er hentet inn i perioden fra 26. til 28. januar, og prisene fra rene nettbutikker er inkludert frakt for ett spill.

Playstation 2

getenv (DOCUMENT_ROOT).\'/download/playstation2.txt\')); ?>

Xbox

getenv (DOCUMENT_ROOT).\'/download/Xbox.txt\')); ?>

GameCube

getenv (DOCUMENT_ROOT).\'/download/Gamecube.txt\')); ?>

PC

getenv (DOCUMENT_ROOT).\'/download/PC.txt\')); ?>

<> Dagbladet FREDAG <>
WRC 3:</B> Kjøper du dette populære PlayStation 2-spillet på rett sted er det penger å spare.
SSX 3:</B> Electronic Arts senket nylig prisen på dette snowboard-spillet, men det er likevel store prisforskjeller mellom de ulike butikkene - ikke minst når det gjelder GameCube-utgaven.