Billigutgave av PS3 til Norge?

Dagbladet.no var på Sonys pressekonferanse. Se video!

TOKYO (Dagbladet.no): Sony-sjef Ken Kutaragi sto for åpningstalen på årets Tokyo Game Show i Japan.

Ettersom lanseringen av PlayStation 3 er rett rundt hjørnet i Japan - den kommer den 11. november - hadde flere håpet på at Kutaragi skulle avsløre prisen på de kommende PlayStation 3-spillene, og eventuelt avsløre andre spennende nyheter.

En supercomputer i hånda

Kutaragi valgte i stedet å fortelle om sine visjoner om hvordan spillindustrien ville kunne dra nytte av utviklingen på teknologi- og nettverksfronten.

Han fortalte at PlayStation 3-brukerne vil kunne oppleve noe som mest av alt hørtes ut som et eget internett, der brukerne kan dele informasjon mellom maskinene.

- I fremtiden trenger vi kanskje ikke ha de kraftigste prosessorene i maskinene hos deg, for kraften vil ligge i andre enden av nettverket. Det blir som å ha tilgang til en supercomputer selv, også på små maskiner som mobiltelefoner, sa Kutaragi.

- Kreativitet foran alt!

Kutaragi fortale også at kreativitet er noe av det aller viktigste i spillbransjen, og at dette hensynet må gå foran alt annet når spill skal utvikles. Ved å dele på informasjon og datakraft kan også de tekniske hindrene ved spillutvikling bli mindre, og spillutviklere kan få mer tid til å leke seg med kreative ideer.

PS3-SJEF: Ken Kutaragi. Foto: SNORRE BRYNE
PS3-SJEF: Ken Kutaragi. Foto: SNORRE BRYNE Vis mer

Etter talen var det klart for en liten spørsmålsrunde, der Kutaragi ble intervjuet på scenen.

Da intervjueren påpekte at mangelen på en HDMI-utgang på den billigste versjonen av PlayStation 3 - den kommer i to utgaver - kunne medføre at også lydkvaliteten ville bli svakere på den billigste modellen, svarte Kutaragi:

To versjoner i Norge?

- Hvis du åpner boksen ved lansering, vil du oppdage at det kanskje er HDMI også på den billigste modellen.

Det var likevel ingen klar lovnad som kom fra Kutaragi, snarere et hint. Rett etter talen bekreftet imidlertid Sony overfor spillsiden 1up.com at alle modellene av PS 3 ville ha HDMI-utgang.

Det har tidligere vært snakket om at 20 gigabyte-versjonen av PlayStation 3 ikke vil være tilgjengelig i Norge, nettopp på grunn av den manglende HDMI-utgangen.

- Om det viser seg at også den rimeligste versjonen av PS3 vil ha HDMI-utgang, er dette godt nytt. Det betyr at man vil få en rimeligere priset modell som likevel har toppytelse - noe som gjør en europeisk lansering mer trolig. Men ingenting er avgjort i forhold til dette ennå, sier Espen Tollefsen, sjef for PlayStation-importør Nordisk Film Interactive, til Dagbladet.no.

Billigere PS3 i Japan

Kutaragi måtte også svare for seg angående prisen på spillmaskinen, som mange mener er for høy.

- Da vi satte prisen i USA på 499 dollar, var det fordi det ikke bør gå over 500 dollar. Det samme må vi nå gjøre i Japan, og den nye prisen på den billigste modellen er på 49.980 yen (rundt 2800 kroner), under 50.000 yen, sa Kutaragi, til applaus fra saken. En endring i europeisk pris eller lansering ble ikke nevnt.

LES BLOGG: Prisdropp på PlayStation 3!