Bill.mrk: Bråk

«Bill.mrk: Bryllup»-deltakerne reagerer på mas, manipulasjon og press under innspillingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går ble siste episode av realityserien "Bill.mrk: Bryllup" sendt. Bare 86.000 seere har fulgt serien som gikk i sin andre sesong og nå skal legges ned.

Nå vil deltakerne fortelle om virkeligheten. De føler at de møtte mangel på respekt fra produksjonsselskapet, at de ble regissert og styrt til å gjøre og si ting de egentlig ikke ville.

-  Manipulasjon er et dekkende ord. Produksjonsselskapet pushet på for å få fortgang i showet. Vi måtte nærmest presse fram følelser, sier Alexander Kongshaug, som i gårsdagens episode sa nei til å gifte seg.

-  Jeg følte at det ble et spill. Det ble et spill med meg og et spill med følelser. Jeg klarte ikke å gi det jeg burde ha gitt. Når jeg ser meg selv på tv, ser jeg ei tafatt og kjedelig jente. Det er ikke slik jeg er til vanlig, sier Ann-Kristin Gresby, «bruden» som ikke giftet seg.

-  Jeg følte at jeg hadde et ansvar, men jeg mistrivdes, og klarte ikke å være den jeg egentlig er. Produksjonsteamet fikk ikke det de ville ha. Jeg følte at jeg ikke passet inn. Samtidig syntes jeg ikke at jeg kunne trekke meg midtveis, sier hun.

Styrt

-  De brukte mye tid og energi på å overtale meg til å bli med. Jeg var der ikke lenge, ett døgn. Men det var tydelig at Ann-Kristin ikke hadde det bra. Det provoserte meg at de brukte energi på å overtale folk til å være med framfor å sørge for at hun hadde det godt, sier Rune Steen Hansen, en av beilerne.

Dagbladet har snakket med flere av frierne. Alle mener at Ann-Kristin ble mast på, styrt og presset til å ta valg tidligere enn hun egentlig ville.

Bill.mrk: Bråk

De føler også at de selv ble regissert og styrt. Produksjonsselskapet valgte tema de skulle snakke om, av og til ga de beskjed om hva de skulle si. Var de ikke fornøyde, ble deltakerne bedt om nye scener.

-  Det var ikke naturlig, de styrte oss. Ann-Kristin fikk ikke valgmulighetene hun burde fått. «Du må ta et valg nå», sa de. Jeg oppfattet det som om jeg ble for kjedelig, ikke bra nok tv. Derfor ville de bli kvitt meg, sier Thomas Borgvang.

-  De fortalte henne hva hun skulle si til meg, sier Steen Hansen.

En av frierne skal ha fått beskjed om å dumpe henne for å skape spenning i serien.

Manglet mat

Deltakerne reagerer på forskjellige episoder de mener viser mangel på respekt: Regninger som ikke er blitt refundert, beskjeder som ikke ble gitt, kontrakter de ennå ikke har fått kopier av.

Flere kommenterer mangel på mat og drikke i huset eller ute på opptak. Ann-Kristin fikk ikke selv gå ut for å kjøpe mat. Som en av deltakerne sier: «Det var som om de trodde at realitydeltakere gjør hva som helst for å komme på tv. At de kunne gjøre som de ville med oss, fordi vi ville på tv.»

-  Et produksjonsselskap som Strix burde kunne ta vare på deltakerne sine. Et minimum må være å skaffe oss mat. Dette er ikke kampen for tilværelsen, sier Borgvang.

Ann-Kristin savnet familie og venner. Hun fikk ikke ha egen mobil, og kunne ikke ha kontakt med venner eller familie uten at Strix organiserte det.

Hun fikk heller ikke gå ut uten tillatelse. Dette visste hun før produksjonen begynte, men det ble vanskeligere enn hun hadde trodd. Selv aksepterer hun dette fordi hun visste om det på forhånd, men venner og familie reagerer sterkt.

Ikke seg selv

-  Jeg kjenner Ann-Kristin som ei blid og glad jente. Hun er åpen og skaper liv og røre rundt seg. Hun er ei kjempejente. Slik er hun ikke på tv, der virker hun stiv og prippen. Under produksjonen hadde hun det ikke bra. Hun ble innesluttet, hun sleit. Men det ble ikke tatt på alvor av produksjonsselskapet. Det var ikke så nøye med mennesket Ann-Kristin. Det viktige var å få produksjonen ferdig, sier venninna Monica Langeland, som var på besøk under innspillinga.

-  Hun ble ikke framstilt slik hun virkelig er, sier Kongshaug.

Ann-Kristin skjønte tidlig i serien at hun ikke kom til å gifte seg.

-  Angrer du på at du var med?

-  Av og til har jeg angret. Men det har vært gode sider også. Jeg har sett hvilke venner som er virkelige venner. Når jeg får det på avstand, vil jeg være glad jeg fikk det med meg. Jeg fikk bekreftet at jeg har en sterk psyke, sier Ann-Kristin.

-  Nei. Jeg angrer ikke. Å angre er bortkasta energi, sier Alexander.

INGEN DANS PÅ ROSER: Ann-Kristin Gresby hadde det vanskelig under innspillinga av «Bill.mrk: Bryllup». Nå er serien over, og hun og andre deltakere forteller hvordan de opplevde opptakene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer