Billy, Bill Billy!

Robert De Niro er ganske riktig superstjernen i «Analyze This». Men Billy Crystal tar helt luven fra ham og alle andre i en hysterisk morsom scene på slutten av denne gangsterkomedien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den er verdt absolutt alle billettpengene.

Attpåtil er det ikke traurig før den tid, heller, bare mer på det jevne. Ideen er god; mafiabossen Paul Vitti (De Niro) rystes en dag av en nær døden-opplevelse - med angstanfall, gråtetokter og lammende impotens som resultat. Dette høver dårlig for en proff pistolmann med store oppgjør foran seg. Psykiater Ben Sobol (Crystal) får dermed en ny klient, og han har overhodet ikke noe valg i sakens anledning.

Få overgår De Niro i mafiosoroller. Mannen er nesten en egen sjanger. Ingen kan se kaldere ut. Her balanserer han mellom å skulle levere en realistisk skildring av en gangster og å utøve komikk. Å se De Niro grine er såpass sjelden at det er litt vanskelig å tro ham, enda vi antakelig skal det, og filmen strever litt med vaklingen mellom drama og parodi - muligens av redsel for å lage billig moro ut av gangstervolden. Egentlig ingen grunn til det.

Det hele blir nå mest komedie. At Billy Crystal er en begavelse i faget har vært kjent siden tv-serien «Såpe» - en mann med stort talent for replikkavlevering og finmimikk. Samspillet mellom ham og gudfaren fungerer fint i en serie snodige terapitimer.

Full pott for Billy til slutt, altså. Capice?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer