Billy Idol kommer til Kollen

Mannen bak «White Wedding» er bekreftet til den nye festivalen Kollen. - Har ikke spilt i Norge siden Kalvøyafestivalen i 1991.

Kommer til Kollen: Den britiske glamrockeren Billy Idol er bekrefet til festivalen Kollen. Foto: AP Photo/Ronald Zak
Kommer til Kollen: Den britiske glamrockeren Billy Idol er bekrefet til festivalen Kollen. Foto: AP Photo/Ronald ZakVis mer

(Dagbladet): Festivalen Kollen slapp i formiddag fire nye navn til festivalplakaten: Den britiske glamrockartisten Billy Idol, det skotske rockebandet Glasvegas og de to norske rapperne Envy og Lido Lido.

- Med dette slippet begynner vi å få vist frem flere av de ulike typene artister og sjangere vi ønsker å tilby. Det forrige slippet, med Rihanna og Allison Krauss, representerte to ytterpunkter, og artistene vi har sluppet i dag er med på å fylle opp mellomrommet, sier Pål Jakobsen i Kollen til Dagbladet.

Under festivalen Kollen vil Billy Idol, i følge Jakobsen, gjøre sin første konsert i Norge siden Kalvøyafestivalen i 1991, og Jakobsen gleder seg til å høre låter som «White Wedding», «Dancing With Myself» og «Rebel Yell» i Holmenkollen.

- Levende Legende - Det er utrolig gøy å kunne føye til Billy Idols navn på plakaten. Virkelig en levende legende, og en mann som er like vital og tidløs som sine egne fantastiske låter, sier han.

Festivalen får også besøk av det skotske bandet Glasvegas.

Glasgow-bandet opplevde en enorm hype da de slapp sitt debutalbum i 2008 og den toneangivende musikkblekka NME skrev blant annet «Hvis The Libertines definerte starten av tiåret, og Arctic Monkeys midten, så vil Glasvegas nesten sikkert definere det til enden og forbi».

Festivalen Kollen arrangeres i Holmenkollenfor første gang i år den 29. og 30. juni. Fra før er blant andre Rihanna, Allison Krauss, Noel Gallagher, og Turboneger bekreftet til festivalen. Den største av de tre scenene under festivalen skal ha publikumskapasitet på 30 000