Fyre festival

Billy sto bak skandalefestival. Nå risikerer han ti års fengsel

Erkjenner straffskyld for bedrageri.

KAOTISK: Luksusfestivalen «Fyre Festival» skulle være et paradis på Bahamas. Rike mennesker brukte opptil 200 000 kroner på billettene. Se hvordan festivalen endte og hva festivalgjengerne sier i videoen. Video: Scanpix/Twitter Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det var en eneste stor skuffelse som møtte festivalgjengerne på «Fyre Festival» i april i fjor.

Festivalen skulle finne sted på ei øy i Bahamas over to helger, og arrangørene hadde lokket med stjerneartister, turkist vann, luksuriøse boforhold og supermodeller.

I forventning om en opplevelse utenom det vanlige, punget gjestene ut opptil 200 000 kroner for billetter. Men da de ankom øya, innså de kjapt at virkeligheten var en helt annen enn den glamorøse festivalopplevelsen de hadde blitt forespeilet.

Voldsomme forsinkelser, våte telt og vasne ostesandwicher var blant ingrediensene i festivalskandalen, som førte til at arrangør Billy McFarland (26) i fjor sommer ble arrestert, siktet for bedrageri.

Tirsdag møtte McFarland i retten i New York, der han erkjente straffskyld for to tilfeller av såkalt overføringsbedrageri.

- Jeg løy

I retten la McFarland seg langflat, og åpnet opp om årsakene bak skandalen.

- Jeg løy til investorer om forskjellige sider ved Fyre Media og min personlige økonomi, sa entreprenøren ifølge New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer