Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fyre festival

Billy sto bak skandalefestival. Nå risikerer han ti års fengsel

Erkjenner straffskyld for bedrageri.

KAOTISK: Luksusfestivalen «Fyre Festival» skulle være et paradis på Bahamas. Rike mennesker brukte opptil 200 000 kroner på billettene. Se hvordan festivalen endte og hva festivalgjengerne sier i videoen. Video: Scanpix/Twitter Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var en eneste stor skuffelse som møtte festivalgjengerne på «Fyre Festival» i april i fjor.

Festivalen skulle finne sted på ei øy i Bahamas over to helger, og arrangørene hadde lokket med stjerneartister, turkist vann, luksuriøse boforhold og supermodeller.

I forventning om en opplevelse utenom det vanlige, punget gjestene ut opptil 200 000 kroner for billetter. Men da de ankom øya, innså de kjapt at virkeligheten var en helt annen enn den glamorøse festivalopplevelsen de hadde blitt forespeilet.

Voldsomme forsinkelser, våte telt og vasne ostesandwicher var blant ingrediensene i festivalskandalen, som førte til at arrangør Billy McFarland (26) i fjor sommer ble arrestert, siktet for bedrageri.

Tirsdag møtte McFarland i retten i New York, der han erkjente straffskyld for to tilfeller av såkalt overføringsbedrageri.

RISIKERER FENGSEL: Festivalarrangør Billy McFarland. Foto: NTB Scanpix
RISIKERER FENGSEL: Festivalarrangør Billy McFarland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg løy

I retten la McFarland seg langflat, og åpnet opp om årsakene bak skandalen.

- Jeg løy til investorer om forskjellige sider ved Fyre Media og min personlige økonomi, sa entreprenøren ifølge New York Times.

McFarland sa videre at han hadde grovt undervurdert ressursene som krevdes for å arrangere luksusfestivalen.

26-åringen er siktet for å ha forfalsket finansielle dokumenter som ble framlagt for investorer, der inntjeningene til selskapet hans Fyre Media var blåst opp, skriver Huffington Post.

McFarland er også siktet for å ha lurt en billettleverandør til å forhåndskjøpe billetter til framtidige festivaler, med en prislapp på nærmere 16 millioner kroner.

Får neppe maksimumstraff

Om McFarland blir dømt, risikerer han å sitte i fengsel til han er langt inne i 30-åra.

New York Times skriver at de to siktelsene mot McFarland har en maksimumstraff på 20 år hver, men at han neppe blir sittende inne så lenge. Ifølge Huffington Post er 10 år bak lås og slå mer sannsynlig om han blir domfelt.

Dommen faller 21. juni.

PARADIS: Slik så promoen for «Fyre Festival» ut. Et paradis som inviterer til luksus, modeller og dyr moro. Realiteten ble noe annet. Video: Fyre Festival via YouTube Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!