Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bimbo-klovneri

KUNST: I det offentlige rommet har det alltid florert en rekke personligheter som bruker klovneriets språk i jakten på oppmerksomhet. Marianne Aulie er således ikke særlig original i dette selskapet. Og i likhet med de andre glamourmodellene oppfyller hun aviser og ukebladenes behov for salgsvennlig mykporno. At Aulie selv mener å fremstå som en seriøs billedkunstner er heller mer diskutabelt. Det virker ikke særlig seriøst på de fleste når hun stiller opp til midtside reportasjer med trusa brettet frem for alle og en hver. Woman-redaktør Heidi Sinding-Larsen (Dagbladet 1. juni) mener at Aulie er modig når hun setter seg opp mot alle i samme yrkesgruppe. Selv vil jeg nok påstå at Aulie ikke hører hjemme i en profesjonell yrkesgruppe hvor fokuset bør ligge på selve kunstverkene fremfor ukritisk stigmatiserende spalteplass. Kan hende Aulie har stor salgssuksess, men dette trenger ikke å ha noen sammenheng med kvaliteten på maleriene hennes. At Aulie velger å kamuflere de kunstneriske arbeidene sine ved hjelp av et fokus på egen sex-appell, bekrefter oppfattningen av henne som en useriøs og pinlig aktør.

NÅR HUN beskriver arbeidene sine i ordlag som «-å arbeide med barns rettigheter/ - det å være mor og det å være kjærlige med hverandre/- som et symbol på kvinnekroppen» avslører hun liten forståelse og innsikt for de visuelle grepene hun faktisk benytter seg av. Assosiasjonene mine trekkes i retningen pinlige utsagn fra en deltager i en missekonkurranse, og hun kan ikke berømmes for å ta store steg i riktig retning for kvinners ytrings potensialer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling