Bimbobikkjer og sjangeroppgulp

Unngå kinokalkunene i romjula.


(Dagbladet.no): Folk strømmer til kinoene 3. juledag etter at det har vært stengt i tre dager til ende. Det vet filmselskapene, som pleier å holde av en og annen stjernespekket blockbuster til romjulspremiere.

Men i år glimrer de store filmene som alle «må se», med sitt fravær.

Baz Luhrmanns «Australia» kommer nærmest en slik status. Det påkosta, episke dramaet med Nicole Kidman og Hugh Jackman i hovedrollene har imidlertid fått lunken mottakelse av kritikerne.

«Filmen blir aldri blir kjedelig. Men den er lang og slutter så mange ganger at når rulleteksten kommer, føles det nesten som en befrielse», mente Dagbladets anmelder.

Julas romantiske komedie, «Anywhere But Home» med Vince Vaughn og Reese Witherspoon, forventes heller ingen umiddelbar klassikerstatus.

«Men for all del, hvis du trakter etter en komedie der du føler sterk apati for alle involverte, der historien lukter sjangeroppgulp og der man ikke klarer å telle mer enn tre latterutbrudd i løpet av 82 laaange minutter, kan du trygt se filmen», skrev vår anmelder.

Som var enda mindre nådig mot Disney-filmen «Beverly Hills Chihuahua»: «88 minutter med yndige, snakkende bimbobikkjer i tøfler er 88 minutter for mye.»

Alt håp om en god filmopplevelse mellom ribbemåltider og nyttårsfyrverkeri er likevel ikke ute. Blant premierefilmene finner vi også titler som har fått femmere og seksere. Sjekk trailerne til alle filmene og les anmeldelsene ved å klikke i bildeteksten.