Biosphere

Geir Jenssen/Biosphere regnes som en av ambient-teknoens pionerer, og er hyllet som mannen som reddet sjangeren fra å bli ren heismusikk. Han har laget noe av den beste ambientmusikken på nittitallet, og har til en viss grad klart å overføre sin patenterte arktiske sound på andre artister. Biosphere er en av de meget få norske artister som kan skilte med topplasseringer på de britiske indielistene og spesialprogram på MTV.

Jenssen fikk sitt store gjennombrudd med albumet «Patashnik» fra 1994, og ble omtalt med store

bokstaver i musikkpressen. Men så ble det stille. Tre år seinere dukket han opp igjen med to nye album: Filmmusikken til «Insomnia» og studioalbumet «Substrata». Sistnevnte ble lansert med et av norgeshistoriens mest minneverdige slippefester: presse og VIPs ble flydd inn til Longyearbyen fra Oslo og London for å sammen med lokalbefolkningen delta i noe som utviklet seg til å bli det største fylleslaget i ambient-teknoens historie. Konserten ble sendt direkte over P3 og internett, og ble behørig dokumentert i det engelske herremagasinet «Loaded».

Jenssen har remikset og turnert sammen med Velvet Belly. Han har og lagd musikk til Det Norske Teatret og en reklamefilm for Levis. En av hans mest spennende prosjekter var «Nordheim Transformed» (1998) der han sammen med Helge «Deathprod» Steen tolket Arne Nordheim.

Geir Jenssen er naturligvis fra Tromsø.