DEBATT

Debatt: GenØk

Bioteknologi kan løse mange av de utfordringene vi står overfor i dag

Derfor er det viktig for GenØk at både risikoaspekter, etikk og samfunnsnytte blir vurdert, slik at det blir en robust og trygg teknologiutvikling.

FORKLARER: Direktør ved GenØk - Senter for biosikkerhet, Anne Ingeborg Myhr, forklarer hva forskningssenteret driver med. Foto: Edvard Kristiansen 
FORKLARER: Direktør ved GenØk - Senter for biosikkerhet, Anne Ingeborg Myhr, forklarer hva forskningssenteret driver med. Foto: Edvard Kristiansen  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I Dagbladet den 11. oktober stilles spørsmålet: Hvem er GenØk, og hva driver de med? GenØk – Senter for biosikkerhet er en forskningsstiftelse som holder til i Tromsø. I artikkelen fremkommer det mange misforståelser om hva GenØk er, hva vi gjør, og hvilken kunnskap vi frambringer.

Vår visjon er trygg bruk av bioteknologi, og vi fokuserer spesielt på miljø-, helse- og samfunnsmessige konsekvenser ved anvendelse av bioteknologi. GenØk driver forskning, rådgivning, internasjonal kompetansebygging og undervisning innen fagfeltet biosikkerhet, og har et spesielt fokus på genmodifiserte organismer og de nye teknologiene som kommer, som for eksempel genredigering og syntetisk biologi.

GenØk er finansiert gjennom statsbudsjettet (11,9 millioner i 2016) og konkurranseutsatte midler fra Norges forskningsråd og EU-systemet.

Bioteknologi kan løse mange av de utfordringene vi står overfor i dag innenfor helse, miljø og matproduksjon. Det er derfor viktig for GenØk at både risikoaspekter, etikk og samfunnsnytte blir vurdert, slik at det blir en robust og trygg teknologiutvikling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer