Bioteknologiloven må ikke endres nå!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

DEN REVISJON av bioteknologiloven som Stortinget vedtok for noen få måneder siden var prisverdig i sin klarhet. Den trakk en tydelig linje mot å åpne for eksperimentering med befruktete egg. I dette ligger det en erkjennelse av at det må trekkes en grense mot en videreutvikling i retning av et sorteringssamfunn der foreldre kan bestemme hvilke egenskaper deres barn skal få. Derfor ble det foreslått forbud mot å foreta en genetisk undersøkelse av befruktede egg for å sortere bort de som er arvemessig uønsket.

Med rette har det vært lagt til grunn for lovginingen at det er etisk uforsvarlig å bruke et foster og det fremtidige barnet som et middel for et annet mål enn det barnet er i seg selv. Sosialistisk Venstreparti sikret et flertall for loven. Det har de høstet my kritikk for. Etter min mening tok partiet et riktig standpunkt. Den situasjonen som har oppstått i og med at loven allerede etter et par måneder testes mot livets pinefulle realiteter, viser at på dette område må vi være forberedt på å møte uløselige etiske dilemmaer. Det er for øvrig heller ikke slik at loven, slik den nå står, er uten kompromisser. Den åpner for preimplantasjons-diagnostikk på nærmere avgrenset område.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer