Bisarr Tursten-krim

Overraskende god og spennende tredjebok fra svensk forfatter.

Jeg var ikke overbegeistret for Helene Turstens forrige roman, «Nattevakt», som var en temmelig slapp historie om mord på et sykehus. Derimot har hun skrudd både tempo og spenning betraktelig opp i sin tredje roman.

Hovedpersonen er fortsatt kriminalbetjent Irene Huss, som jobber med mordsaker i Göteborg. Denne gangen er hun med på å oppklare en bisarr sak: Et maltraktert lik - uten hode, armer, bein eller innvoller - blir funnet i en plastsekk på en strand utenfor byen. Restene er ikke lette å identifisere, men en særpreget tatovering gir dem i det minste en ledetråd.

Sporene fører til København, og hit blir Irene sendt. Samtidig tar hun på seg å lete etter den bortkomne datteren til en gammel venninne, som skal ha startet en modellkarriere i den danske hovedstaden. Og midt i byens pornodistrikt treffer hun en meget spesiell mann som gir henne gode tips om begge sakene.

«Tatovert torso» er lettlest og ganske stramt redigert, og alt i alt en positiv overraskelse etter Turstens to foregående forsøk. Spenningen holdes ved like gjennom hele boka, utenomsnakket er til å leve med, og løsningen holder mål. Ikke noe mesterverk, men en hederlig underholdningsroman.