Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bisart navnebytte

Nå heter tegneserien Wulffmorgenthaler bare Wumo. Enkelt og greit.

• Nye striper på Wumo.no hver dag!

Tegneserier: Norske serielesere har i en årrekke kunne glede seg over den danske humorstripen Wulffmorgenthaler, skapt av Mikael Wulff og Anders Morgenthaler.

Nå er det slutt - men ikke på moroa, bare på det noe kronglete navnet på tegneserien. Fra og med i dag vil serien være kjent som Wumo, noe som serieskaperne håper kan gjøre det lettere for folk å huske navnet:

- Vi opplevde at ingen klarte å uttale Wulffmorgenthaler. Folk forsøker, men det er umulig for stemmebåndene deres. De kaster opp, de kveles, de mister overblikk og kollapser. Derfor har vi besluttet oss for å gjøre det simpelt og enkelt, så alle kan bli lykkeligere, sier Mikael Wulff til Dagbladet.

- En «wumo» kan jo egentlig være hva som helst. Hva er den beste definisjonen på en «wumo», synes dere?

- En «wumo» er et sært, lite dyr som dukker opp når man minst venter det. Det er et dyr som liker å stirre på folk og komme med merkelige gryntelyder. En «wumo» driver folk til vanvidd. Det er meget mykt. Og det lever av karameller, sier Wulff.

- Nå som serien har byttet navn, hva er neste skritt på veien til verdensherredømme?

- Det neste er at vi skal lage vår egen flåte med ubåter. Vi er gærne etter periskoper. Man burde bare se verden gjennom et periskop, forteller Wulff.

Wumo har eksistert (som Wulffmorgenthaler) i åtte år, og finnes nå Danmark, Norge, Finland, Sverige, Litauen, Holland, Tyskland og på engelsk. Serien kan du lese hver dag i Dagbladet og på db.no/tegneserier og på wumo.no.

image: Bisart navnebytte
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media