Biskop advarte mot religiøs forestilling - nå avlyses den

- Det er en form for overgrep.

VAR KRITISK: Halvor Nordhaug, biskop i Bjørgvin, syntes ikke særlig om forestillinga «I Guds namn». Den skulle ha blitt vist for 16 ungdomsskoler i Hordaland. Etter at Nordhaug skrev et kritisk debattinnlegg, har flere skoler avlyst.
Foto: Erlend Aas  / NTB scanpix
VAR KRITISK: Halvor Nordhaug, biskop i Bjørgvin, syntes ikke særlig om forestillinga «I Guds namn». Den skulle ha blitt vist for 16 ungdomsskoler i Hordaland. Etter at Nordhaug skrev et kritisk debattinnlegg, har flere skoler avlyst. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forbindelse med at det er 200 år siden Grunnloven ble signert, skulle forestillingen «I Guds namn» ha blitt spilt for elever ved 16 ungdomsskoler i Hordaland.

Slik blir det ikke. Så langt har sju av skolene valgt å ta forestillingen av plakaten, skriver Bergens Tidende i dag.

- Ikke lei meg Avlysningen skjer i kjølvannet av at BT 21. januar i år trykket et debattinnlegg, der Bjørgvin-biskop Halvor Nordhaug stiller seg svært kritisk til teaterstykket.

Biskopen mener blant annet at forestilingen framstiller de religiøse eksemplene som «ekstreme» og «noe farlige», og at handlingen er «virkelighetsfjern».

- Mitt engasjement i denne saken er at jeg så en forestilling, og på bakgrunn av den skrev et innlegg i BT, hvor jeg mente at dette var en forestilling som ga et veldig forvrengt, karikert og lite relevant bilde av hva norsk ungdom må forvente å oppleve i kristen sammenheng i dag. Tre unge skjebner ble formidlet, og to av dem synes jeg var så fortegnet at det skapte et veldig negativt bilde av kristendom og religion generelt, sier Nordhaug til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer