«Bistandskameratene»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISTAND: Utviklingsutvalget fikk i 2006 i oppdrag å vurdere hvordan norsk politikk påvirker fattige lands muligheter for økonomisk og sosial vekst. Vi erkjente at forhold som næringsliv, handel, migrasjon, fred, demokrati og klimaendringer betyr langt mer for utviklingen i fattige land enn tradisjonell bistand. Bistand i form av pengeoverføringer fra rike til fattige land vil i seg selv ikke gi noen varig løsning på fattigdomsproblemene i verden. Regjeringen ønsket derfor å få innspill til hvordan helheten i norsk politikk bedre kan ivareta utviklingslandenes behov. Vi trenger mer kunnskap og økt bevissthet om hvordan norsk politikk påvirker fattige lands mulighet for utvikling. Utvalgets rapport og anbefalinger er viktige innspill til denne debatten.

Dagbladet kritiserer 9. september utvalget for ikke å ha vurdert effekten av norsk bistand. Evalueringer av norsk bistand gjøres fortløpende, blant annet har Norad en egen avdeling med ansvar for dette. Hvordan norsk politikk utenom bistanden kan bidra til utvikling i fattige deler av verden, har imidlertid ikke vært vurdert før. Det er på høy tid at vi gjør norsk utviklingspolitikk til noe mer enn et spørsmål om fordelingen av 22 milliarder bistandskroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer