Bitch-filosofien

Sjelden blir bøker lansert så effektivt som «Bitch» - En hyllest til brysomme kvinner» av Elizabeth Wurtzel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sjelden blir bøker lansert så effektivt som «Bitch» - En hyllest til brysomme kvinner» av Elizabeth Wurtzel. Hun tilhører det som upresist kan kalles Fittstim-feministene, hun figurerer avkledd, utfordrende og provoserende på bokomslaget, hun er med egne ord «slu, sexy og single».

Hun omtales og anmeldes på lanseringsdagen i VG («En lavastrøm av dristighet», 5 øyne på terningen) og Dagbladet («Bla, bla Bitch... 'farlig' cover til tross - 'Bitch' er kjedelig lesning.»). I Bokspeilet, medlemsblad for Bokklubben Nye Bøker (opplag 225000), blir hun presentert over seks sider av Dagsavisens kulturredaktør Cathrine Sandnes.

  • Om Elizabeth Wurtzels tekst heter det her at den er frekk og utfordrende, «ispedd slagkraftige replikker, skarpsindige observasjoner og originale sammenstillinger av fenomener».
  • En smaksprøve: Det handler om retten til å være en bitch som «ikke nøyer seg med å stikke kjepper i hjulene for noen, men som bygger en hel demning, som får hele systemet på tå hev og skaper kaos av livet til en stakkar». Er det sånn å forstå at bitch-filosofene, når de har stukket inn noen av kjeppene sine, begynner å bygge en demning og deretter går opp på tåspiss for ikke å drukne i flommen av alle hjulene?

Det er ikke godt å si, men det er i alle fall originale sammenstillinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer