Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Biter av Beatles

Grei, men overflødig Beatles-kavalkade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Filmer, musikk, billedkunst til og med bøker risikerer stadig å bli utgitt i nye versjoner; remikset, manipulert, nyredigert, kuttet opp og stokket om til mer eller mindre gjenkjennelige - men «nye» resultater. Ingen verk synes å være endelige, særlig musikk og film er i en stadig prosess.

Las Vegas

Enkelte ganger er begrunnelsen kunstnerisk, andre ganger innlysende kommersiell. Man lyktes f.eks. i å gjøre Elvis Presley mer lukrativ når en tredjeklasses filmlåt som «A Little Less Conversation» ble remikset og toppet listene 35 år etter at den ble spilt inn. Men jeg regner med at «den femte beatle», George Martin, vil påberope seg mer edle motiver når han har lagd en CD-lang potpourri ut fra Beatles\' samlede verk som akkompagnement til et show med gruppa Cirque de Soleil, som hadde premiere i Las Vegas sist sommer. Showet og plata har den pompøse tittelen «Love».

På det jevne

37 navngitte sanger er med, pluss innslag fra en rekke andre. Plata åpner med en a capella-versjon av «Because», før vi får åpningsakkorden fra «A Hard Day\'s Night» og Ringos trommesolo fra «The End» som overgang til «Get Back». Og så videre. Noe er interessant, andre ting på det jevne - men ingenting er bedre enn originalene. Når kommer for øvrig Beatles i optimale CD-utgaver?Kjennere og fans kan selvsagt ha moro av å lytte, lete og gjette. Hvilken låt er dette hentet fra? Hva slags kombinasjon hører vi her? Bare ett kutt er nytt; nemlig Martins strykerkomp til «While My Guitar Gently Weeps». Men unnskyld meg, den er fortsatt bedre med gitar.George Harrison var i sin tid en av initiativtakerne til prosjektet, og både Paul, Ringo og de to enkene har gitt sin velsignelse. Rimelig nok, en slik resirkulering oppunder jul blir man ikke akkurat fattigere av.

Hele Norges coronakart