Bittersøt ungdoms- forelskelse

Åh, den som bare var fjorten igjen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Av en eller annen grunn har svenskene en helt egen teft når det gjelder å videreutvikle popmusikken. ABBA, Max Martin, og nå har de steike meg gjort det igjen. Anført av søskenparet Dreijer i The Knife og låta «Heartbeats», har det det siste året flommet en helt ny popsound over svenskegrensa - melodisk elektropønkpop med en forkjærlighet for xylofon og calypsoinstrumenter. I sommer dro Robyn en R&B-variant, Röyksopp lånte Karin Dreijer til «What Else Is There», og nå får vi altså Jenny Wilson.

Uskyldig klining

Jenny er et grepa kvinnfolk som tidligere har vært vokalist i indiebandet First Floor Power (før øvrig namedroppa i The Knifes Jenny-gjestende «Take My Breath Away»). «Love and Youth» er Jennys første soloskive, og viser at man kan fusjonere Kate Bushs distinkte urkvinnevokal, Regina Spektors frodige frik folk-særheter og Debbie Harrys ikonfikserte new wave-kulde med et glimrende resultat. I henhold til tittelen handler plata selvfølgelig om tapt ungdomstid. Underskjønne «Those Winters» består av klimprende elektronostalgi, og tittellåta «Love And Youth» er en hyllest til ungdomstidas uskyldige (selv om det ikke føltes slik da) klining bak skuret i skolegården.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer