Bittert oppgjør med vennene i Wig Wam

Uvennskap og slitasje tok livet av bandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dessuten hadde vi for mange prosjekter på si. Det ble ikke akkurat et «clean cut».

- Hadde fortjent bedre - Jeg skulle ønske at bruddet med Wig Wam-gutta var ryddigere, det hadde både vi og fansen fortjent, sier frontfigur Åge Sten Nilsen (45).

Nå satser han fullt på sitt nye skandinaviske tungrockband:

Åge Sten Nilsens Ammunition.

- I kveld opptrer vi for første gang for hele landet. Vi skal konkurrere i «The Hit» på NRK, og motstanderen er A1, forteller Nilsen.

Hjertebarnet som døde - Wig Wam har hele tida vært mitt hjertebarn. Vi var fire østfoldinger som startet det i 2001 og vi har opplevd utrolig mye og var med på MGP-sirkuset i Ukraina. Plutselig dukket et par av gutta i bandet opp i et annet band.

- Det blokkerte den planlagte satsinga på Wig Wam, og da røyk strikken min.

To år etter å MGP-deltakelsen, som ga bandet et kjempeløft, måtte bandet ta en timeout i 2007. Det var da Åge Sten dro i gang Queen-showet «The Show must Go On», som fremdeles lever sitt eget liv.

Musikk, show & teater - Jeg er driftig og har flere jern i ilden, både på og bak scenen. Er med en venn fra Fredrikstad, Gusty Utterdahl, og produserer teaterting - som bl.a. «Jeppe» med Øivind Blunck. Jeg spiller også i et annet skandinavisk «party»-superband.

- Ble skilt for noen år siden, så tida går stort sett med til showbiz - på den ene eller andre måten, sier Nilsen.

I fjor ble han med i Nordic Beast, der medlemmene består av musikere fra bl.a. Europa og Motorhead, og bandet spiller coverlåter.

Guns n Roses og Led Zeppelin - Ja, det kan du si, vi spiller låter som vi selv har laget. Vi er et partyband og har det veldig morsomt. Men hovedbandet jeg satser alt på framover, er Ammunition, som også består av Hal Patino, Erik Mårtensson, Jon Pettersen, Robban Bäck og Lasse Finbråthen.

Det er fortsatt melodiøs tungrock som gjelder fra Åge Sten Nilsen, men de ligger mye nærmere Guns?n Roses og Led Zeppelin i stil.

- Mye skyldes Jon Pettersen fra hjembyen Fredrikstad, som jeg har kjent i mange år og samarbeidet med i Queen-prosjektet. Mens Trond «Teeny» Holter fra Wig Wam er mer van Halen, er Jon mer Jimmy Page.

- Vi slipper debut-en «Shanghaied» vår denne måneden.

AMMUNITION: Åge Sten Nilsen i midten har startet nytt band sammen med et par svensker og en danske: Hal Patino, Erik Mårtensson, Jon Pettersen, Robban Bäck og Lasse Finbråthen.  Foto: Ammunition/ Svein Finneide
AMMUNITION: Åge Sten Nilsen i midten har startet nytt band sammen med et par svensker og en danske: Hal Patino, Erik Mårtensson, Jon Pettersen, Robban Bäck og Lasse Finbråthen. Foto: Ammunition/ Svein Finneide Vis mer

Åge Sten Nilsen

• Musiker, låtskriver, produsent og sanger. Født 22. november 1969 - bor i Fredrikstad.
• Deltok i MGP med artistnavnet G-sten i 1998 med låta «Always Will». Ga ut soloalbumet «G-sten» i 2000,
• Frontfigur med navn Glam i heavybandet Wig Wam, som representerte Norge i den europeiske MGP-fianlen i Kiev i 2005.
• Har spilt i flere musikaler og Queen-show og vært med i flere tv-show.
• Aktuell med «The Hit» på NRK og med nytt band, Ammunition.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer