«A House to die in»

Bjarne Melgaard på sjarmoffensiv for å vise publikum sitt omstridte «dødshus»-prosjekt

Håper det står klart innen fem år.

«A HOUSE TO DIE IN»: Kunstner Bjarne Melgaard mener det er på tide å presentere sitt mye omtalte «dødshus», og håper at kritikken gradvis vil stilne. - Bare se på Ekeberg skulpturpark. Den møtte mye motstand, men er blitt flott, sier han.
 Foto: Anders Grønneberg
«A HOUSE TO DIE IN»: Kunstner Bjarne Melgaard mener det er på tide å presentere sitt mye omtalte «dødshus», og håper at kritikken gradvis vil stilne. - Bare se på Ekeberg skulpturpark. Den møtte mye motstand, men er blitt flott, sier han. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Troikaen bak husprosjekt «A House to die in», kunstner Bjarne Melgaard, utbygger Olav Selvaag og Snøhetta-arkitekt Kjetil Trædal Thorsen, legger ut på en sjarmoffensiv for å vise publikum prosessen rundt det omstridte prosjektet.

- Dersom vi får de nødvendige byggetillatelsen, så er det likevel langt igjen. Det vil nok ta opp mot fem år før huset står ferdig, sier Bjarne Melgaard til Dagbladet.

Som et Stealth-fly

I dag åpner en utstilling i Selvaags lokaler på Tjuvholmen Allé 25, som viser prosessen og planene. Her ser vi hvordan Melgaards tegninger og skisser er blitt til en arkitektonisk skulptur.

Det omstridte bygget ser ut som et Stealth-fly som har krasjlandet.

- Det er et radikalt bygg, og det er ikke så underlig at naboer og folk reagerer negativt på det. Motstanderne av huset har mobilisert lenge, nå er det på tide at vi kommer på banen, sier Melgaard.

Tror kritikken vil avta

Han viser til den massive motstanden som grunnleggeren av Ekeberg skulpturpark i Oslo, Christian Ringnes, møtte - hovedsakelig av naboer.

- Den kritikken har stilnet, sier Melgaard og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer