Bjarte goes country

Til daglig er Bjarte Hjelmeland (31) skuespiller på Nationaltheatret, der han i kveld har premiere på Jon Fosses stykke «Nokon kjem til å komme». Men i ledige stunder fantaserer han om å bli countrystjerne, og nå har han fått sitt eget band.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag kveld debuterte sjumannsbandet Cowbiz med en helaftens konsert på et smekkfullt Kulturslottet Soria Moria i Oslo. Bjartes intense tolkning av både sentimentale og kjappe countrylåter gikk rett hjem hos publikum, som blant annet telte flere skuespillerkolleger og nysgjerrige musikere. Blant dem var Nils Ole Oftebro og kona Anette Hoff, Kjersti Elvik og Kåre Conradi.

- Jeg har alltid likt country, men det tok meg noen år å forstå det. Det var ikke noe man snakket høyt om, sier den nybakte countrystjerna. Vendepunktet kom i 1998.

- Da kjørte jeg USA på tvers sammen med Henrik Mestad. Henrik ante jo ikke at han hadde en cowboy i bilen som insisterte på å høre country hele tida. Da vi kom til Texas var jeg sikker. «Når vi kommer hjem,» sa jeg til Henrik, «skal jeg stable på beina et countryband».

Travel tilværelse

Torsdagens konsert var slett ingen engangsforeteelse hvis Bjarte får det som han vil.

- Nå satser vi. I løpet av mai skal vi i studio og spille inn noen låter til en demo, så får vi se.

Problemet blir å få tida til å strekke til. Bjarte kom akkurat tilbake fra innspillingen av filmen «Glasskår» i Sverige, og i dag har han premiere på Jon Fosses «Nokon kjem til å komme» på Nationaltheatret. Til høsten skal han instruere i Molde og spille i to stykker i Bergen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer