Bjarte Hjelmeland på turné med kjendisharselas

32 roller på halvannen time. Se video!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):- Jeg spiller jo alle figurene i stykket, så prøvene var helt grusomme. Det å skape liv i hver enkelt er en stor jobb, sier Bjarte Hjelmeland.

Om en uke drar han på Norgesturné med «Helt Besatt», en enmannsforestilling hvor Hjelmeland spiller mellom 32 og 42 roller, litt avhengig av spillested.

Hovedsaklig spiller han Bjørn Holtedal, en ung, arbeidsløs skuespiller som har fått seg jobb som bookingansvarlig for en fasjonabel kjendisrestaurant. Wenche Foss, Kåre Conradi, Rolv Wesenlund og Carola er blant de kjente og ukjente restaurantgjestene som ringer inn, og Hjelmeland spiller dem alle sammen.

Tilpasses lokalt

Det vil si, Kåre Conradi har fått kuttet etternavnet sitt fra manuset.

- Det er litt urettferdig mot Kåre. Han er en god venn av meg, og han får lide veldig uforskyldt. Kåre i stykket er skikkelig sleip, og han ba meg om iallfall å fjerne etternavnet hans, sier Hjelmeland til Dagbladet.no.

Stykket er skrevet av amerikanske Becky Mode, og oversatt av Leif Helgeland. Sammen med regissør Toralv Maurstad har Hjelmeland tilpasset stykket til norske forhold og kjendiser.

Premieren var på Smuget i Oslo i 2004, og siden har forestillingen blitt spilt flere steder i Oslo og Bergen. Når Hjelmeland nå drar ut på turné, i samarbeid med Riksteatret, Stageway og Thalia Teater, vil han naturlig nok tilpasse stykket til de stedene han besøker.

- Bjarte har bedt om å få kartlagt de lokale kjendisene langs hele reiseruta, så det kommer nok noen wildcards underveis, lovet Ellen Horn, teatersjef for Riksteatret på en pressevisning i dag.

Grei restaurantgjest

Stykket har også en sentimental side i form av Bjørns far, som nylig har blitt enkemann og fryktelig gjerne vil ha sønnen hjem til jul.

Bjørn vil så gjerne komme, men får ikke fri av sjefen, som er selve skurken i stykket. De prominente gjestene gjør det heller ikke enkelt for ham.

Selv hevder Hjelmeland at han er en drøm av en restaurantgjest.

- Jeg er veldig grei, det tror jeg at jeg kan si med hånden på hjertet, hevder han overfor Dagbladet.no.

Ikke slemt

- Hvilke reaksjoner har du fått fra dem som blir imitert?

- Jeg tror folk stort sett synes det er hyggelig å bli imitert, så lenge det ikke er slemt. Og det er det ikke her. Jeg ville sett det som en ære hvis noen ville imitere meg, sier han.

«Helt Besatt» har premiere på Stord 22. februar. Her kan du sjekke om den kommer til deg.

Dette blir Hjelmelands nest siste skuespillerjobb før han overtar som teatersjef på Den Nationale Scene. Til høsten spiller han i musikalen «Svindlere med stil» på Chateu Neuf, og deretter drar han til Bergen.

TØFF JOBB: Bjørn Holtedal, hovedpersonen i, Bjarte Hjelmelands one man-show, får gjennomgå som bookingansvarlig på en kjendisrestaurant.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer