«Aber Bergen»:

Bjarte Hjelmeland utga seg for å være lege om bord  på fly

Nå brukes den ukjente historien i TV-drama, hvor Hjelmeland spiller seg selv.  

BASERT PÅ HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN: Skuespiller Bjarte Hjelmeland forteller at manuset i torsdagens episode av «Aber Bergen» er basert på en hendelse fra hans eget liv, da han løy om at han var lege på flyet hjem fra USA. Video: MTG TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I dagens episode av TV3s advokatserie «Aber Bergen», legger Bjarte Hjelmeland frem en ellevill historie om hvordan han trenger advokat etter å ha løyet om å være lege om bord på et fly.

I episoden spiller Hjelmeland seg selv, og til Dagbladet innrømmer han at deler av historien faktisk er sann.

- Jeg spiller meg selv og det er deler av dette som er hentet fra det virkelige liv, men det er samtidig overdrevet i en kunstnerisk sammenheng, sier Hjelmeland.

Løy til sidemannen

Historien som fortelles i dramaserien går slik: Hjelmeland sitter på flyet hjem fra USA, men fordi han er så lei av å høre sin egen stemme fortelle om livet som skuespiller, sier han til sidemannen at han er lege. 20 minutter senere får en av de andre passasjerene hjerteinfarkt, og han ender til slutt opp med å spille lege for å redde pasienten. Pasienten overlever, men når de lander på Gardermoen blir han avslørt av en lege som skal ta imot pasienten. Han kjenner nemlig igjen skuespilleren.

- Har du noen gang utgitt deg for å være lege?

- Ja, det har jeg gjort. Det skjedde rett og slett i et øyeblikks ønske om å unnslippe mitt eget liv, som er noe jeg tror de fleste kan kjenne seg igjen i, sier Hjelmeland lattermildt, og legger til at dette skjedde da han satt på flyet hjem fra USA etter å ha vært på ferie sammen med svigerfamilien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer