«Aber Bergen»:

Bjarte Hjelmeland utga seg for å være lege om bord  på fly

Nå brukes den ukjente historien i TV-drama, hvor Hjelmeland spiller seg selv.  

BASERT PÅ HISTORIE FRA VIRKELIGHETEN: Skuespiller Bjarte Hjelmeland forteller at manuset i torsdagens episode av «Aber Bergen» er basert på en hendelse fra hans eget liv, da han løy om at han var lege på flyet hjem fra USA. Video: MTG TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I dagens episode av TV3s advokatserie «Aber Bergen», legger Bjarte Hjelmeland frem en ellevill historie om hvordan han trenger advokat etter å ha løyet om å være lege om bord på et fly.

I episoden spiller Hjelmeland seg selv, og til Dagbladet innrømmer han at deler av historien faktisk er sann.

- Jeg spiller meg selv og det er deler av dette som er hentet fra det virkelige liv, men det er samtidig overdrevet i en kunstnerisk sammenheng, sier Hjelmeland.

Løy til sidemannen

Historien som fortelles i dramaserien går slik: Hjelmeland sitter på flyet hjem fra USA, men fordi han er så lei av å høre sin egen stemme fortelle om livet som skuespiller, sier han til sidemannen at han er lege. 20 minutter senere får en av de andre passasjerene hjerteinfarkt, og han ender til slutt opp med å spille lege for å redde pasienten. Pasienten overlever, men når de lander på Gardermoen blir han avslørt av en lege som skal ta imot pasienten. Han kjenner nemlig igjen skuespilleren.

- Har du noen gang utgitt deg for å være lege?

- Ja, det har jeg gjort. Det skjedde rett og slett i et øyeblikks ønske om å unnslippe mitt eget liv, som er noe jeg tror de fleste kan kjenne seg igjen i, sier Hjelmeland lattermildt, og legger til at dette skjedde da han satt på flyet hjem fra USA etter å ha vært på ferie sammen med svigerfamilien.

- Min eks-svoger er lege, så i et øyeblikks distraksjon stjal jeg hans identitet da sidemannen spurte om hva jeg jobbet med. Så fikk det noen konsekvenser jeg ikke hadde forutsett. Jeg tror ikke jeg vil si så mye mer enn det, sier Hjelmeland.

- Men har det skjedd at det ble spurt om det var en lege om bord?

- Det kan også hende at det har skjedd, men der stopper historien. Nå sier jeg ikke mer, sier han og humrer.

INSPIRERT AV VIRKELIGHETEN: Skuespiller Bjarte Hjelmeland forteller at manuset i torsdagens episode av «Aber Bergen» er basert på en hendelse fra hans eget liv. FOTO: MTG TV
INSPIRERT AV VIRKELIGHETEN: Skuespiller Bjarte Hjelmeland forteller at manuset i torsdagens episode av «Aber Bergen» er basert på en hendelse fra hans eget liv. FOTO: MTG TV Vis mer

Tveegget sverd

Hjelmeland har vært med på å skrive manus til episoden, og forteller at han synes det er morsomt å spille seg selv på denne måten.

- Det er et merkelig tveegget sverd å spille seg selv som figur, og samtidig skal det være en slags sannhet i det. Men det er jo dette jeg driver med. Mens episoden går på TV spiller jeg jo showet mitt «Lånte fjær», som også er bygget rundt mitt eget liv, og hvor alle figurene springer ut fra mitt eget liv. Så jeg er i en periode hvor jeg spiller variasjoner av livet mitt, sier han.

Hjelmeland har ikke selv sett episoden før den sendes.

- Det å se seg selv er litt av en øvelse noen ganger. Det er en grunn til at filmregissører ikke vil at skuespillere skal se klipp før det er ferdig. De henger seg opp i unødvendige detaljer, for man er fryktelig kritisk til seg selv, og det er ikke det seeren ser etter. Men det kan også være veldig lærerikt å se på seg selv. Man kan plukke opp unoter for eksempel, sier Bjarte Hjelmeland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer