ANMELDELSE: Stein Torleif Bjella - «Gode liv»

Bjella & Co. har lagd «det komplette album»

En av våre beste rimsmeder med vellykket musikalsk vri.

NY STIL: Stein Torleif Bjella & Co. har lagt seg i et røffere og mørkere musikalsk stemningsleie, mens tekstene som vanlig holder meget høyt nivå.  Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
NY STIL: Stein Torleif Bjella & Co. har lagt seg i et røffere og mørkere musikalsk stemningsleie, mens tekstene som vanlig holder meget høyt nivå.  Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Etter den glimrende trilogien «Heidersmenn» / «Vonde visu» / «Heim for å døy», «gjenoppstår» Stein Torleif Bjella tre år seinere på eget plateselskap, med ny produsent og delvis ny sound og med enda lengre skjegg, men med like mye fokus på den gode sangteksten – på dialekt.

Tekstene hans er fortsatt i en særklasse, enten de er såre eller mer tilfredse.

Ny produsent

Kjartan Kristiansen var veldig riktig for Bjella for sju år siden. DumDum Boys-gitaristen så storheten i det små, og lot Bjella være seg sjøl – en countryinspirert visesanger og trubadur med et komp som nesten var umerkelig til stede.

Etter tre plater med samme produsent føles det like riktig å prøve noe nytt nå. Akkurat når du tror du vet hvor du har Bjella, tar han en litt annen retning! Det er ei mer produsert plate, og det er ei plate med mer bandfeeeling enn de foregående tre. Les intervju med Bjella her (krever innlogging).

Namsos

Bjella dro til bassist Eirik Øiens Fjøset Lydstudio på Otterøya utenfor Namsos, der Bård Ingebrigtsen har produsert og spiller tangenter og gitar. Viktige støttespillere er også blant andre Geir Sundstøl (strenger/munnspill) og Kenneth Kapstad (trommer/cymbaler), mens Kjetil Møster (saksofon) og Marita Vårdal Igelkjøn (sag) gjør meget vellykte innsmett på henholdsvis jazzinspirerte «To måna utta regn» og nedstrippede «Etableringsfasen».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer