Bjørgulv Braanen går av som redaktør i Klassekampen

- Skuta er flott, som Jon Michelet ville sagt, sier Braanen.

GÅR AV: Bjørgulv Braanen går av som redaktør i Klassekampen etter nesten 16 år i sjefsstolen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GÅR AV: Bjørgulv Braanen går av som redaktør i Klassekampen etter nesten 16 år i sjefsstolen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bjørgulv Braanen (61) slutter som ansvarlig redaktør i Klassekampen, men fortsetter i redaksjonen

De ansatte i Klassekampen ble orientert om Bjørgulv Braanens beslutning på et allmøte fredag, skriver Klassekampen.

Styret i avisen regner med å finne hans etterfølger i løpet av høsten.

- Jeg er 61 år og har vært ansvarlig redaktør i snart 16 år. Det er en tid for alt, og det gjelder også for meg. Jeg har kommet til at dette er et gunstig tidspunkt å overlate redaktørjobben til andre.

- Skuta er flott, som Jon Michelet ville sagt. Opplaget fortsetter å øke, økonomien er god, og vi ser ingen akutte farer, sier han til sin egen avis.

Stor framgang

Braanen kom fra Dagens Næringsliv til Klassekampen som nestkommanderende for Jon Michelet høsten 2000 og ble ansatt som ansvarlig redaktør to år etter. Fra 2002 til 2017 økte avisen registrerte opplag fra 6 929 til 25 019, nesten en firedobling på 15 år.

Braanen sier at han ønsker å fortsette i redaksjonen etter redaktørskiftet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer