Bjørk truet med å gå av scenen dersom ikke Lars Vaular skrudde ned lyden

Dramatikk på Øyafestivalen i går.

TRUET MED Å STANSE KONSERTEN: Bjørk på Øyafestivalen i går. Dette blidet er fra Roskilde tidligere i sommer. FOTO: AFP PHOTO / SCANPIX
TRUET MED Å STANSE KONSERTEN: Bjørk på Øyafestivalen i går. Dette blidet er fra Roskilde tidligere i sommer. FOTO: AFP PHOTO / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke mange steinkast mellom scenene i Middelalderparken, men vanligvis klarer Øyafestivalen å avvikle konserter uten at lyden fra ett anlegg forstyrrer publikum og artister på naboscenen.

I går oppsto det imidlertid konflikt mellom Bjørk på Enga-scenen og Lars Vaular, som spilte på Sjøsiden. Ifølge Vaulars trommeslager Tarjei Strøm på Twitter, truet den islandske stjerna med å gå av scenen hvis ikke lyden til bergensrapperen ble skrudd ned.

«Øya kom så og skrudde ned lyden vår. Kraftig. Leit», skriver Strøm.

Reduserte bassen Også publikum reagerte på at lyden ble senket, og mange ytret sin frustrasjon på Twitter.

Øyafestivalens pressetalsmann Jonas Prangerød bekrefter at lydteknikerne på Lars Vaular-konserten skrudde ned lyden etter klager fra Bjørk-konserten, som startet en halvtime tidligere på scenen ved siden av.

- Ifølge våre produksjonsfolk var det ikke det generelle PA-anlegget, men sub'en, altså den dype bassen, som ble skrudd ned. Stort sett går det veldig bra å avholde konserter samtidig på Øya-scenene, men oppstår det problemer prøver vi å justere oss, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer