Bjørn ble millionær

Norges første reality-tv-millionær heter Bjørn Sjulstok.

Men han var millionær bare i noen sekunder. Da offentliggjorde Bjørn Sjulstok og Dan Riber at de hadde inngått en avtale i går kveld.

- Vi mente at det ikke var noen nummer to i dette programmet, og bestemte oss for at den som tapte finalen skulle få like mye som Jamila fikk i fjor, sa Bjørn, til ellevill applaus.

Dermed får taperen Dan også med seg 250.000 kroner fra sine mange uker i reality-showet «Baren» på TV3. Bjørn sitter igjen med 750.000 kroner - skattefritt vel og merke.

- Fortjent

Det var en lettet og glad gutt som kunne konstatere at han ble vinner av den 13 ukers lange Baren-konkurransen.

- Jeg tror det nesten ikke sjøl, men dette fortjente jeg. Nå skal jeg kjøpe leilighet. Og motorsykkel, smiler Sandefjord-gutten til Dagbladet.no.

Før kveldens sending var han veldig nervøs. Én million kroner er mange penger.

- Det er å juge hvis jeg sier noe annet enn at nervene var på plass. Men nå er det godt å være ferdig. Den fysiske påkjenningen har vært kraftig. Psykisk har det gått greit, forteller Bjørn.

Som ikke blir med på en ny Baren-runde. Fangene på fortet eller 71 grader nord kan imidlertid friste 32-åringen.

- Men en serie som BigBrother er ikke noe for meg, ler han. Før han får en stor klem av pappa Kjell.

Sett hver episode

Den 64-årige far Kjell må være en av Norges ivrigste Baren-seere. Sandefjord-mannen har sett absolutt alle episodene på tv. I tillegg til at han har tatt opp alt på video.

- Det har blitt noen timer foran skjermen. Og mange tellerskritt til avstemminger. Jeg har også vært innom nettet hver eneste dag, sier faren stolt.

Kjell har ikke gremtes over sønnens oppførsel bak bardisken.

- Tvert i mot. Han er en snill gutt som jeg er stolt av. Veldig stolt, sier far. Som var sammen med fem andre av Bjørns familiemedlemmer i Baren i kveld.

Ville betale fars lån

Før kveldens sending sa Bjørn til sin far at han ville innfri resten av foreldrenes huslån hvis han vant Baren-konkurransen.

- Men det får han ikke lov til. De pengene skal han ha sjøl. Jeg er så stolt av sønnen min. Så veldig stolt. Det er godt at han vant på å være snill, smiler faren.

Dan var favoritt

53 prosent av Dagbladet.nos lesere trodde Dan skulle stikke av med seieren, mens 47 prosent trodde Bjørn skulle vinne.

Før serien begynte, forklarte finalist Bjørn Sjulstok (32) fra Løvenstad hvorfor han burde vinne:

- Fordi jeg skal hente frem det beste i meg selv slik at DU (publikum) får lyst til å følge med på alle sendingene.

Den andre finalisten, Dan Riber (23) fra Ski, sa at han fortjente å vinne fordi «jeg spiller med åpne kort!»

(Dagbladet.no)

FESTKLARE: Vinner Bjørn Sjulsjok (midten), får ros av konkurrent Dan Riber og hans største fan, pappa Kjell. Faren har sett absolutt alle Baren-episodene på tv. I tillegg til at alt er tatt opp på video!Foto: LINE FRANSSON
MIDTPUNKT: Bjørn Sjulsjok ble omringet av gratulanter på Baren i kveld.Foto: LINE FRANSSON
UT PÅ TUR: Dan Riber (i midten) og Bjørn skal på motorsykkeltur i sommer.Foto: LINE FRANSSON
SKADD: Bjørn skar opp fingeren da han skulle lage sine siste drinker i Baren i kveld. Nå er han lettet over at konkurransen er over.Foto: LINE FRANSSON