Du leser nå Dagbladet Pluss

Bjørn Eidsvåg: Går i terapi for å takle Gud

Bjørn Eidsvåg har brukt 25 år på å avkle seg det religiøse.

GÅR I TERAPI: Gud har ikke så stor plass i livet til Bjørn Eidsvåg lenger. Han har vurdert å si fra seg tittelen som prest, men foreløpig har han ikke gjort det. Foto: Jacques Hvistendahl
GÅR I TERAPI: Gud har ikke så stor plass i livet til Bjørn Eidsvåg lenger. Han har vurdert å si fra seg tittelen som prest, men foreløpig har han ikke gjort det. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- Skal jeg ta av meg hatten?, spør han.

Bjørn Eidsvåg har byttet ut sixpensen. Mannen som nylig fylte 60 år har plutselig blitt en mann med hatt.

- Hva synes du om å bli eldre?

- Det er ikke mange fordeler med det. Det var en kjent jazzmusiker som sa en gang at hvis du våkner etter du har fylt 50 uten å ha vondt et sted, da er du dau. Det er noe der. Hver morgen knirker det et eller annet sted. Jeg blir fort andpusten for tida, og da kommer tankene.

- Og så blir jeg litt redd. Det er et tegn når du begynner å tenke sånn. For du vet, sier han og tar en kort pause.

- Jeg er overvektig, jeg drikker for mye. Jeg har et ureglementert liv. Jeg legger meg når jeg vil og står opp når jeg vil. Nå du fyller 60 år, må en begynne å tenke litt på det. Jeg følte det på samme måte da jeg ble 50. Da sluttet jeg å røyke.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.