Bjørn Eidsvåg har skrevet ny sang til minnekonserten

- Jeg sliter i utgangspunktet med hvorfor jeg skal skrive en sånn sang.

NY LÅT: Bjørn Eidsvåg har skrevet en ny sang til kveldens minnekonsert for 22. juli. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
NY LÅT: Bjørn Eidsvåg har skrevet en ny sang til kveldens minnekonsert for 22. juli. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 20 i kveld samles en rekke kjente artister for å synge på en nasjonal minnekonsert under ettårsmarkeringen for 22. juli.

Flere av artistene har skrevet nye sanger. Blant dem er Bjørn Eidsvåg.

Til NRK forteller han at han synes det er risikabelt og vanskelig å skrive en ny sang til en sånn anledning. Det er mange føtter å tråkke på, siden 22. juli er et ømfintlig tema.

Eidsvåg er åpen om at han måtte tenke seg godt om før han skrev sangen.

Handler om bunnløs sorg - Jeg sliter i utgangspunktet med hvorfor jeg skal skrive en sånn sang. Jeg har måttet rydde i mine motiver for å gjøre det. Jeg er litt kjent for å ha skrevet sanger som «Eg ser». Da tenker jeg, kjenner jeg en forpliktelse for å fortsette å gjøre dette her, sier Eidsvåg i et intervju med NRK.

Han sier sangen handler om bunnløs sorg og at ondskap kan komme i overraskende skikkelser. Inspirasjonen til låta kom i forbindelse med rettssaken mot Anders Behring Breivik, hvor en psykiater skal ha sagt at terroristen har «et flatt ansikt».

- Det trigget meg, og satte i gang en prosess for å skrive sangen, sier Eidsvåg til statskanalen.

Springsteen fortsatt usikker I tillegg til Eidsvåg skal blant andre deLillos, Karpe Diem, Marit Larsen, Mari Boine, Vinni og Halvdan Sivertsen opptre. Forfatterne Karl Ove Knausgård og Frode Grytten skal lese nyskrevne tekster.

Det er fortsatt ikke bekreftet om norgesaktuelle Bruce Springsteen kommer til å delta på markeringen.

Men da Dagbladet møtte gitaristen fra Springsteens band E-Street Band på fredag, var han tydelig på at bandet ønsker å spille.

- Vi ønsker å spille på minnemarkeringen på søndag, men kan ikke snakke på vegne av Bruce, sa Lofgren.

MINNESTUND: 29. juli i fjor holdt Arbeiderpartiet minnestund for de som ble drept på Utøya. Bjørn Eidsvåg var blant dem som opptrådte. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
MINNESTUND: 29. juli i fjor holdt Arbeiderpartiet minnestund for de som ble drept på Utøya. Bjørn Eidsvåg var blant dem som opptrådte. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer