<strong>SYNGER DUETT:</strong> Bjørn Eidvåg og Kurt Nilsen synger om demonene sine. Foto: Lars Myhren Holand/Håkon Eikesdal
SYNGER DUETT: Bjørn Eidvåg og Kurt Nilsen synger om demonene sine. Foto: Lars Myhren Holand/Håkon Eikesdal Vis mer

Bjørn Eidsvåg i sitt klassiske, lune lynne

Duetten med Kurt Nilsen gjør sommeren litt lengre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LÅT: Jeg vet ikke om David Bowie og Mott the Hoople vil se på Bjørn Eidsvåg og Kurt Nilsen-samarbeidet «På Rett Kjøl» som et anerkjennende nikk til deres 70-talls-hit «All the Young Dudes» eller litt overivrig grafsing? Den innledende melodilinjen er nemlig faretruende lik.

Nåvel, om det er inspirasjon eller tilfeldigheter spiller liten rolle her. Låten slentrer utmerket vel avgårde på egne, lystige bein. Spørsmålet er kanskje om den kommer på feil årstid? Det er nemlig et sus av vår og nye muligheter her. Nå kan det jo også være at intensjonen er å gjøre det kalde høstregnet litt lettere å takle.

Det overordnede er at dette er Eidsvåg i sitt klassiske lune lynne, med alt det innebærer av morsomme betraktninger, bittersøt selvransakelse og mest av alt - glimt i øyet.

«På Rett Kjøl»

Bjørn Eidsvåg og Kurt Nilsen

5 1 6

Plateselskap: Sony Music

Se alle anmeldelser

At tekstlinjene deles i hyggelig selskap med Kurt Nilsen gjør heller ikke skam på låten. To artister på hver sin side av generasjonskløften som fanger mye av det samme segmentet uten å konkurrere.

En aldri så liten solstråle.

Bjørn Eidsvåg i sitt klassiske, lune lynne

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer