KLINSJ: Bjørn Eidsvåg er ikke fornøyd med Christer Falcks dom over Åge Aleksandersens Royal Albert Hall-konsert. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet, Heiko Junge / NTB Scanpix, Siv Johanne Seglem / Dagbladet
KLINSJ: Bjørn Eidsvåg er ikke fornøyd med Christer Falcks dom over Åge Aleksandersens Royal Albert Hall-konsert. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet, Heiko Junge / NTB Scanpix, Siv Johanne Seglem / DagbladetVis mer

Bjørn Eidsvåg langer ut mot Christer Falcks Åge-slakt:
- Verken opprører eller sjokkerer meg

Får støtte av Bettan, Ole Evenrud, Arne Benoni og Kari Bremnes.

(Dagbladet): Det startet med Christer Falcks Facebook-innlegg tidligere i uka, der musikkjenneren og tv-profilen kom med krass kritikk av NRKs og andre mediers dekning av Åge Aleksandersens konsert i Royal Albert Hall.

Onsdag, samme kveld som NRK viste et portrettprogram med Åge Aleksandersen og hans vei til det ærverdige konsertstedet, skrev Falck følgende:

«Hva er det som er så stort ved at en av Norges største artister klarer å fylle Royal Albert Hall med en kapasitet på 5,272 pers - ca. 2/3 av Oslo Spektrum (...) Nå går det et halvtimes program på NRK, og jeg vet ikke hvor mange sider det er skrevet opp og ned om denne firmaeventen av en konsert, men nå er jeg lei. Surt synger han og».

Trekker inn Lene Alexandra

Kommentarene under Facebook-innlegget lot ikke vente på seg, der meningene om Falcks utblåsning var delte. Saken ble også omtalt av Adresseavisen.

Replikkvekslingen var imidlertid ikke over.

Lørdag ettermiddag kastet Bjørn Eidsvåg (62) seg inn i diskusjonen - med klar tale til Christer Falck:

«At du Christer Falck ikke liker Åge Aleksandersen eller NRK's programprioriteringer, verken opprører eller sjokkerer meg. Det er langt fra Prince, Lene Alexandra (kunne ikke dy meg der altså) og Bendik Hofseth, til Åge og Sambandet», skriver han på sin offisielle Facebook-profil.

Christer Falck er hardbarka Prince- og Bendik Hofseth-fan. Han var også manager for Lene Alexandra Øien da hun herjet med sukkerspinnlåta «My Boobs Are OK».

- Veldig uenig
En tydelig engasjert Eidsvåg påpeker videre i Facebook-innlegget at han «synes å merke i tonen til Christer Falck at han tenker at Åge er en uviktig og uvesentlig aktør i det norske musikklandskapet».

«Hvis så, er jeg veldig uenig med deg. Oppholder man seg i Oslo og forholder seg til musikktrendene som kommer og går i denne byen og tenker at det er de som gjelder, kan jeg også skjønne det (...) Åge er etter mitt skjønn en av vårt lands viktigste kuturarbeidere og har vært det i snart 50 år».

I kommentarfeltet er Elisabeth Andreassen, Ole «I'Dole» Evenrud og countrysanger Arne Benoni blant musikkpersonlighetene som har engasjert seg.

«Åge er konge ! Ferdig «preka». Han var «snøplogen» for oss som kom etter ... Evig takknemlig», skriver Ole Evenrud.

«Der fikk du sagt det Bjørn. Så enig både om Åge og Falck», lyder ordene fra Bettan.

- Handler om NRK

Christer Falck sier til Dagbladet at han har forsøkt å påpeke at det ikke er Åge Aleksandersen som er problemet.

- Åge kan spille hvor han vil og når han vil, men det er når NRK kaster seg over dette firmaeventet og gjør det til noe så unikt at de må lage egen nyhetssending, skriver metervis om det på nett, lager en halvtimes making of-program og sender 1,5 time med en og samme person i beste sendetid, da synes jeg det er noe som skurrer, sier Falck, og fortsetter:

- At alle andre medier gjør det samme, er helt streit for meg, men jeg føler ikke at NRK lenger tar musikk på alvor.

47-åringen legger vekt på hvordan NRK «svir av millioner på MGP, Stjernekamp og gigantiske saker på gamle mastodonter».

- Samtidig står nye talenter på sidelinja og tripper med sin kreative overflod. NRK er flinke til å løfte frem rare konsepter på tv, men musikken - der skal ingen støtes og alt skal låte likt.

Angrer ikke

Falck tar ikke kritikken fra Bjørn Eidsvåg spesielt tungt, og trekker fram Aleksandersens lange fartstid i bransjen.

- Bjørn Eidsvåg liker ikke at jeg ikke snakker varmt om Åge, fordi Åge spiller for mange og mange liker ham, og at han har gjort det i snart 50 år. En veldig gunstig situasjon som jeg tror mange andre artister ville vært i. Men for å komme dit, må de bli sett.

- Når det gjelder de andre, så ble jeg egentlig bare glad for å se at Arne Benoni fortsatt er i live, meddeler «Robinson»-programlederen, som understreker at han ikke angrer på Facebook-innlegget som satte i gang Åge-bråket.

Dagbladet har vært i kontakt med NRKs tv-sjef, Arne Helsingen, som henviser til uttalelsen han ga til Adresseavisen tidligere i uka:

- Alle kan ha forskjellig mening om hva vi bør prioritere, men vi mener Åge Aleksandersen er en av de store i norsk musikk de siste tiårene. Hele historien rundt Royal Albert Hall-konserten syntes vi var god, og ønsket å følge prosessen. For oss var det en uproblematisk avgjørelse, sa Helsingen til avisa.

Selve Royal Albert Hall-konserten ble sendt på NRK1 i går kveld.

Dagbladet har ikke lyktes i å få en kommentar fra verken Bjørn Eidsvåg eller Åge Aleksandersen.