Bjørn Eidsvåg mistet jobb på grunn av dette intervjuet

Arrangør mente rockepresten ikke var sterk nok i gudstrua.

IKKE LIKE POPULÆR OVERALT: En vestlandsk konsertarrangør skal ha kansellert en konsert med Bjørn Eidsvåg på grunn av intervjuer som det han ga Dagbladet 18. oktober. Foto: NTB Scanpix
IKKE LIKE POPULÆR OVERALT: En vestlandsk konsertarrangør skal ha kansellert en konsert med Bjørn Eidsvåg på grunn av intervjuer som det han ga Dagbladet 18. oktober. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Eidsvåg tvitret for noen dager siden at en spillejobb hadde røket fordi «arrangørene ikke syns jeg tror rett/nok for tiden».

Ifølge Stavanger Aftenblad dreier det seg om en konsertarrangør på Vestlandet, og utslagsgivende for kanselleringen skal ha vært rockeprestens åpenhjertige uttalelser om religiøs tvil og oppgjør med kristendommen - ikke minst slik det framkom i et intervju med Dagbladet i høst.

Skråsikkerhet Der fortalte Eidsvåg at han «går i terapi for å takle religionen». Nå reagerer han på arrangørens avlysning, selv om han ofte opplevde tilsvarende situasjoner i begynnelsen av sin karriere.

- Det er noe inni meg som sier at de er tøffe, og står for noe. Det er ok. På den annen side er dette et uttrykk for en skråsikkerhet på eget trosgrunnlag som jeg misliker veldig sterkt. Jeg trodde takhøyden hadde blitt større, men slik er det kanskje ikke, sier Eidsvåg til Aftenbladet.

Vanskelig trosbekjennelse I Dagbladets intervju den 18. oktober fortalte Eidsvåg at han fortsatt går i kirken, men at han synes det er vanskelig å framsi trosbekjennelsen.

- Jeg har hatt et veldig sterkt behov for å avkle meg mest mulig av det religiøse. Jeg har hatt et behov for å bli kvitt det. Jeg hadde 25 år hvor jeg var dypt inn i materien, og så har jeg brukt 25 år på å komme ut av det. De siste 10 åra har jeg hatt det helt supert. Nå tar jeg vare på det jeg vil fra religionen og det jeg synes er fint. Og så bryr jeg meg ikke om det som ikke er fint. Alle tendenser til glede og livshemming eller undertrykking har jeg ingen respekt for. Samme hvilken skrift det står i gir jeg f* i det, fordi det er feil, sa Eidsvåg.

Han avviser likevel at han har mistet trua på Gud.

- Det er fortsatt noe jeg holder som så viktig og så vakkert at jeg ikke klarer å bryte helt med troen. Noen må gå i terapi for å bli kvitt mora si, andre må gå i terapi for å bli kvitt Gud og dem, sa han.

Møttes jevnlig - Vi er en gjeng som har gjort det siste. Vi har møtt hverandre jevnlig og gått i terapi for å bli kvitt Gud. Med det mener jeg at vi har gått i terapi for å bli kvitt det som er hemmende og negativt ved den religiøse tradisjonen vi har vokst opp med, - de gudsbildene som tar fra en frimodigheten til å være seg selv, sa Eidsvåg.

I går spilte den populære artisten i Oslo Spektrum med Kringkastingsorkesteret.

«Vi liker dagens Eidsvåg mye bedre, sjøl om han fortsatt prater som en prest når de store og dype spørsmålene skal utgreies. Han er jo litt så mye klokere og mer reflektert med åra», skrev Dagbladets anmelder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer