Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bjørn Eidsvåg

Om å være menneske og mann.

CD: Coveret viser en alvorstung Bjørn Eidsvåg. Det hadde jeg også vært om jeg skulle følge opp den to år gamle kanonsuksessen «Tålt» (250 000 solgte), med Lisa Nilsson-duetten «Mysteriet deg» som lokomotiv. Eidsvåg er helt sikkert innforstått med at det knapt er mulig å slå den, men han er god til det han er best på også på sitt 19. album: å være Bjørn Eidsvåg!

«En vakker dag» har ingen «Mysteriet deg» å teppebombe oss med, men det er mye å kjenne seg igjen i. For eksempel setter han på en like enkel som mesterlig måte ord på hvordan det er å være «Bare ein mann» - allerede en gjenganger på radio og i hvert fall et lite lokomotiv. God - og tankevekkende - er også «En liten vimpel» og «Intimitetstyranniet», en sånn låt hvor det hadde vært lett å bli både pompøs og refsende. I stedet blir Eidsvåg en mild observatør. Dette kan han bedre enn de fleste.

Han og bandet har arrangert sangene, men det opplyses ikke hvem som har produsert. Uansett er det en sober og dempet produksjon som for så vidt kler Eidsvåg og co. godt. Men jeg kunne ønsket meg litt flere utfordringer og at for eksempel gitarist Børge Petersen-Øverleir kunne fått vist litt mer av hva som bor i ham, som på stemningsfulle og bittersøte «Vinterland» - mer i tråd med det armslaget han fikk under turneen sist sommer. Men Eidsvåg er lun og plata er trivelig hele veien. Årets tryggeste julepresang?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media