Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bjørn Kristiansen

Bra musikalsk håndverk, for få virkelig gode låter fra «Krisa».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørn «Krisa» Kristiansen er en av våre bedre gitarister, med fortid i det «nesten legendariske» Fredrikstad-bandet Aunt Mary. Han ga allerede i 1979 ut soloplata «B.C.» (den gang han het Christiansen...), men har de siste åra spilt tradisjonell akustisk blues i Pigalle Blues Band og Pigalle Guitar Ensemble.

Hans nye soloplate er både elektrisk og akustisk, og Kristiansens gitarer (og keyboards) og kompet - Ole Petter Hansen (trommer/perkusjon) og Rino Johannessen (bass) - turneres rutinemessig bra.

Instrumentallåtene fungerer best, også fordi vokalen ikke er all verden - selv om stemmen og stilen kan minne om Eric Clapton på en litt dårlig dag.

Kristiansens låter, seks av dem skrevet i samarbeid med Aunt Mary-kollega Jan Groth, varierer stilmessig fra pop via funk, heavy og bluesrock til new age-inspirerte «Peace» - hele veien med et noe antikvarisk sound. Ei plate med både åpenbare kvaliteter og en del svakheter.

Hele Norges coronakart