Bjørnsen i ny kasse-rolle

Knut Bjørnsen lar seg ikke knekke av konkursen i TV-Butikken Norge. Etter kasserolle-fiaskoen har den tidligere NRK-profilen nå slått seg på leilighetssalg i Spania.

På annonseplass i Aftenposten reklamerer Bjørnsen nå for «kvalitetsleiligheter i Spania». Og det er ikke tvil om at Bjørnsen er villig til å stå på for kundene. Ved siden av mobiltelefonnummeret direkte til Bjørnsen står oppfordringen: «Ring hele døgnet».

- Jeg måtte jo finne meg noe å gjøre nå som den forrige arbeidsgiveren min har gått i dvale, sier Knut Bjørnsen til Dagbladet.

- Betyr det at TV-Butikken Norge er konkurs?

- Ja, vi har valgt å bringe virksomheten til opphør, som det så vakkert heter, svarer Bjørnsen.

Alltid en selger

Men feriehus-salg er ikke noe nytt for tv-veteranen. For 12 år siden var Bjørnsen sterkt engasjert i salget av «time-share»-leiligheter i Syden.

- Jeg har nå alltid drevet litt kremmervirksomhet. Det er nok noe jeg har i blodet. Jeg vokste nemlig opp med en far som var kolonialvareforhandler, så det kommer kanskje derfra. Dessuten er journalistikk og kjøpmannskap temmelig beslektet, syns jeg.
Bjørnsen hadde sin faste arbeidplass på Marienlyst i nesten 30 år. Siden han brøt med NRK i 1991 har livet vært mindre stabilt, og inntektskildene har skiftet hyppig.

Inntekter på si

- Jeg savner ikke den faste jobben i NRK i det hele tatt. Det var absolutt ikke noen trygg økonomisk tilværelse. Til det var det altfor dårlig betalt. De fleste hadde da også vett nok til å ha noen inntekter på si, sier Bjørnsen, som hadde nettopp det
Kvitt eller Dobbelt-generalen plusset stadig på bankkontoen sin med ymse reklameoppdrag mens han jobbet for statskanalen. Dengang var det både såpe og behåer.

Denne høsten har Bjørnsens Tv-Butikk-eventyr gått over ende.

- Jeg tapte en del. Et par måneders gasje, og noen utlegg jeg hadde gjort, men jeg er ikke helt blakk, altså. Heldigvis hadde jeg ingen eierandeler i firmaet. Jeg er jo ingen kapitalist, sier Bjørnsen.

24-timers service

- Og hvordan går hussalget da?

- Jeg vil ikke si så mye om det. Du kan si det har vært grei respons. Heldigvis har ingen ringt meg midt på natta enda selv om jeg reklamerer med 24 timers service. Men jeg er vant til å stå på, og dette er veldig greit nå som jeg trenger litt inntekt, forteller Bjørnsen til Dagbladet.

KASSEROLLE-KNUT: Gjennom tv-forretningen solgte Bjørnsen plater, cruise, kopper og kar - helt til bedriften måtte kaste inn håndklede.