Bjørnson, Bjørnstjerne

Bibliografi:

  • Synnøve Solbakken (roman) 1857
  • Mellem Slagene (drama) 1857
  • Halte-Hulda (drama) 1858
  • Arne (roman) 1859
  • En glad Gut (roman) 1860
  • Smaastykker (roman) 1860
  • Kong Sverre (drama) 1861
  • Sigurd Slembe (drama) 1862
  • Maria Stuart i Skottland (drama) 1864
  • De Nygifte (drama) 1865
  • Fiskerjenten (roman) 1868
  • Digte og Sange (dikt) 1870 og flere senere forøkte utgaver
  • Arnljot Gelline (drama) 1870
  • Fortællinger I-II (prosa) 1872
  • Brude-Slaatten (roman) 1872
  • Sigurd Jorsalfar (drama) 1872
  • Kong Eystejn (drama) 1873
  • En Fallit (drama) 1875
  • Redaktøren (drama) 1875
  • Magnhild (roman) 1877
  • Kongen (drama) 1877
  • Kaptejn Mansana (roman) 1879
  • Det ny System (drama) 1879
  • Leonarda (drama) 1879
  • Støv (roman) 1882
  • Over Ævne. Første Stykke (drama) 1883
  • En Hanske (drama) 1883
  • Det flager i Byen og paa Havnen (roman) 1884
  • Geografi og Kærlighed (drama) 1885
  • Paa Guds Veje (roman) 1889
  • Nye Fortællinger (prosa) 1894
  • Over Ævne. Andre Stykke (drama) 1895
  • Lyset (lyrikk) 1895
  • Paul Lange og Tora Parsberg (drama) 1898
  • To Fortællinger (prosa) 1901
  • Laboremus (drama) 1901
  • På Storhove (drama) 1902
  • Daglannet (drama) 1904
  • Mary (roman) 1906
  • Når den ny vin blomstrer (drama) 1909
  • Artikler og Taler I-II (utvalg Chr. Collin og H. Eitrem)
  • Selvstendighetens Æresfølelse. Artikler og taler 1879-1905 (ved Knut Johansen) 1974